logo tobb logo tobbetu

TEPAV, Endüstri İlişkileri Paydaşlarıyla Mülakatlar Yapıyor AB destekli proje kapsamında gerçekleştirilen çalışmanın temmuz ayı içinde tamamlanması planlanıyor.
Haber resmi
28/06/2012 - Okunma sayısı: 2826

 

ANKARA – TEPAV’ın ortaklarından olduğu “Ekonomik Krizin Endüstri İlişkileri Sistemlerine Etkileri: Toparlanma Aracı Olarak Politika Tepkileri” başlıklı proje kapsamında Türkiye’deki paydaşlarla yüz yüze mülakatlar gerçekleştirilmeye başlandı. Paydaşlar işçi ve işveren sendikaları ile mesleki örgütlerin yanı sıra Türkiye’nin Endüstri İlişkileri Ulusal Raporu’nda sosyal diyalog üzerine vaka incelemeleri yer alacak şirketleri de içeriyor.

TEPAV ekibi, TOBB, TESK ve şu an TOBB ETÜ Hastanesi olan MESA Hastanesi yönetimi ile söz konusu mülakatları tamamladı. İşçi sendikaları ile diğer işveren sendikalarıyla yapılacak mülakatlarla sürecek çalışmanın temmuz ayı içinde tamamlanması planlanıyor. Çalışma süresince TEPAV proje ekibi, sosyal tarafların Ulusal Endüstri İlişkileri Raporu Taslağı üzerine görüşlerini topluyor.

Taslak rapor, Türkiye’de endüstri ilişkileri sistemi, ülkenin son küresel krize ilişkin deneyimi, krizin işgücü piyasasına etkileri ve sosyal tarafların küresel krizin ardından ortaya koydukları politik tepkileri içeriyor. Çalışma ayrıca kriz zamanlarında sosyal diyalog üzerine ulusal, sektörel ve şirket düzeyinde vaka çalışmaları da sunuyor.

Yazdır

« Tüm Haberler