logo tobb logo tobbetu

Girişimcilik Ekosistemine İzmir’den Bakış… TEPAV’ın İzmir Kalkınma Ajansı ile yürüttüğü proje kapsamında bir çalıştayla girişimciliğe ilişkin sorunlar ve politika önerileri tartışılacak.
Haber resmi
09/07/2012 - Okunma sayısı: 2039

ANKARA – TEPAV, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA)’yla birlikte 11 Temmuz 2012 Çarşamba günü kentteki girişimcilik ekosisteminin tartışılacağı bir çalıştay düzenleyecek.

Ege Bölgesi Sanayi Odası Telat Muşkara Toplantı Salonu’nda düzenlenecek olan “İzmir Yerel Girişimcilik Ekosistemi’nin Geliştirilmesi ve Politika Önerileri” başlıklı çalıştaya, İzmir’de faaliyet gösteren kamu kurumları, girişimciler, yatırımcılar, yerel medya, üniversiteler, kuluçka merkezleri ve sivil toplum kuruluşlarından temsilciler katılacak. Toplantıda, kentte girişimciliğin önündeki engeller, yerel bir bakış açısıyla ele alınacak.

TEPAV ile İZKA tarafından yürütülen bir proje kapsamında gerçekleştirilecek çalıştayda, İzmir özelinde yüksek potansiyele sahip girişimcilerin tespit edilmesi, girişimci rol modelleri ortaya çıkarılması, girişimcilik eğitimi, finansmana erişim ve girişimcilerin ağ oluşturması alanlarında mevcut sorunlar ortaya konacak.

Kentteki girişimcilik ekosisteminn geliştirilmesine katkı yapmayı hedefleyen söz konusu projenin sonunda “İZKA Yerel Girişimcilik Ekosistemi Strateji Belgesi” ortaya konacak. Düzenlenecek çalıştayla oluşturulacak olan bu final raporunda sunulabilecek politika önerilerinin de tartışılması planlanıyor.

Yazdır

« Tüm Haberler