logo tobb logo tobbetu

"Arap Baharı"nın Ekonomik ve Ticari Akıbeti Tartışıldı TEPAV Direktörü Sak, Akdeniz’e kıyısı olan Arap ülkelerinin yeni ekonomik gündemi üzerine düzenlenen konferansta, bölgesel işbirliği konusunda değerlendirmelerde bulundu.
Haber resmi
04/07/2012 - Okunma sayısı: 2233

 

BARSELONA - Barselona merkezli Avrupa Akdeniz Enstitüsü (European Institute of the Mediterranean - IEMed) tarafından 3-4 Temmuz 2012 tarihlerinde düzenlenen bir konferansla, bölgede “Arap Baharı” olarak adlandırılan gelişmelerin sonuçları ve geleceği, ilgili ülkelerin ekonomik aktörlerinin katılımıyla ele alındı. Konferansın konuşmacıları arasında TEPAV Direktörü Güven Sak da yer aldı.

Sak, İslam ülkelerinin ekonomik gündeminin “Arap Baharı” bağlamında uluslararası örgüt ve birliklerden de temsilcilerin katılımıyla ele alındığı konferansın ikinci gününde, bölgesel ekonomik işbirliği ve Avrupa Birliği (AB) ilişkileri üzerine gerçekleştirilen oturumda konuştu.

Mısır, Tunus ve Fas’ın Türkiye’nin 1980’lerdeki serbestleşme tecrübesinden çıkaracağı çok kritik dersler olduğunu söyleyen Sak, bu çerçevede IMF ile ilişkilere de işaret etti. “Önümüzdeki dönemde bölge ülkelerini birbirine bağlamanın, bunun için gereken altyapılara yatırım yapmanın da büyük önemi var” diyen TEPAV Direktörü, Mısır’dan Tunus’a doğrudan mal göndermek konusundaki engellerin ortadan kaldırılmasına duyulan ihtiyacı örnek gösterdi ve bu konuya odaklanılmasının önemi üzerinde durdu.

Avrupa Akdeniz Enstitüsü Sosyo-Ekonomik Gelişme Direktörü Javier Albarracín’in moderatörlüğünde yapılan oturumda, Ticaretin Geliştirilmesi İçin İslam Merkezi (Islamic Centre for Development of Trade - ICDT) Danışmanı Brahim Allali, Mısır İş Geliştirme Birliği (Egyptian Business Development Association – EBDA) Başkanı Hassan Malek,  MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Yalçıntaş, Avrupa Birliği Komisyonu Komşu Ülkeler ve Makro-Finansal Destek ile Ekonomik ve Finansal İşler Bölüm Başkanı Heliodoro Temprano ile Avrupa Parlamentosu Dış Politika Analisti Pekka Hakala da birer konuşma yaptı.


Konferans hakkında daha fazla bilgi için tıklayınız.

Yazdır

« Tüm Haberler