logo tobb logo tobbetu

Türkiye ve ABD Üniversitelerindeki Girişimcilik Eğitimi Tartışıldı ABD Brown Üniversitesi’nden Prof. Dr. Barrett Hazeltine’nin konuk olduğu bir girişimcilik eğitimi çalıştayı düzenlendi.
Haber resmi
23/07/2012 - Okunma sayısı: 2159

 

ANKARA – TOBB ile ODTÜ-Teknokent işbirliğinde, TEPAV ile TOBB ETÜ’nün desteğiyle 23 Temmuz 2012 Pazartesi günü Brown Üniversitesi’nden Prof. Dr. Barrett Hazeltine’nin konuk olduğu bir girişimcilik eğitimi çalıştayı düzenlendi.

TOBB ETÜ’de gerçekleştirilen çalıştay, Türkiye ile ABD arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla Mart 2011 tarihinde oluşturulan “Yeni Bir Başlangıç İçin Ortaklıklar (Partners for a New Beginning - PNB)” isimli programın Türkiye çalışmalarının bir parçası olarak düzenlendi.

Çalıştaya TOBB ETÜ’nün yanı sıra ODTÜ, TED Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi ve Bilkent Üniversitesi’nin işletme ve mühendislik bölümlerinden akademisyenler katıldı. Çalıştayın başında TOBB Avrupa Birliği (AB) Müdürü Mustafa Bayburtlu, TEPAV Kamu Politikaları Eğitim ve Araştırma Enstitüsü Direktörü Prof. Dr. Ümit Özlale ve ODTÜ Teknokent Genel Müdür Yardımcısı Ufuk Batum girişimcilik alanındaki çalışmalarını özetleyen kısa birer konuşma yaptı. Ardından söz alan Prof. Dr. Barrett Hazeltine, öğrencilere girişimcilik için gerekli özgüven ve enerjiyi kazandırmanın zorluğundan bahsederken, girişimcilikte eğitimiyle gençlerin işinin kolaylaştığını anlattı.

Hazeltine, daha sonra akademisyenlerin de katkılarını alarak Türkiye’deki girişimcilik kavramının algılanışı, genç girişimcilere sunulan teşvikler ve genç girişimcilerin nasıl yetiştirilebileceği gibi konuları tartışmaya açtı. Bu çerçevede Türkiye’de girişimcilik kavramının benimsetilebilmesi için çok fazla yaygın içerik bulunmadığı; TÜBİTAK’ın girişimciliği, girişimcilik vaka çalışmalarını ve girişimcileri desteklemek amacıyla üzerinde çalıştığı bazı projeler olduğu belirtildi.

Türkiye’de öncelik finansmanda…

Tartışmalarda Türkiye’deki genç girişimcilerin öncelikle finansman konusuna yöneldiğinin de altı çizilirken; ekip oluşturma, uygulanabilir girişimler ortaya çıkarma ve uygulamaya geçirme konusundaki eksikliklerin nasıl kapatılabileceği tartışıldı. Son olarak ise bir vaka çalışması üzerinden çeşitli tartışmalar gerçekleştirildi.

Konuk Profesör girişimcilere eğitim verecek

Hazeltine 27 Temmuz 2012 tarihine kadar devam edecek eğitim programı kapsamında girişimci adayları ve yeni kurulan işletmelerle de eğitimler gerçekleştirecek. Konuk Akademisyen, ODTÜ Teknokent’ten firmalarla ve TOBB Genç Girişimciler Kurulu üyeleri ile biraraya gelerek koçluk seansları düzenleyecek. Prof. Dr. Barrett Hazeltine, girişimcilik başta olmak üzere, teknoloji transferi, teknoloji planlaması, sosyal bilimciler için teknoloji eğitimi konularında çalışmalar sürdürüyor.

Yazdır

« Tüm Haberler