logo tobb logo tobbetu

TEPAV’a Düşünce Kuruluşları “Oscar”ı… Anayasa çalışmaları TEPAV’ı  “Yılın Düşünce Kuruluşu Ödülleri”nde Avrupa’nın ilk üçü arasına soktu.
Haber resmi
01/08/2012 - Okunma sayısı: 2527

ANKARA - TEPAV, düşünce kuruluşları “oscar”ları olarak adlandırılan “Prospect Yılın Düşünce Kuruluşu Ödülleri”nde 2012 yılı Avrupa Üçüncüsü oldu.

İngiltere’nin saygın dergilerinden olan Prospect’de yeralan ödüle ilişkin açıklamada, “Bu yıl 12.’si gerçekleştirilen Yılın Düşünce Kuruluşu Ödülleri kamu ve hükümet arasında tartışmalara öncülük etmiş kuruluşları değerlendirmek amacıyla yola çıkmıştır. Jüri heyeti, araştırma ve argümanda özgünlük ve titizlik, önemli konuların seçilmesi ve etki gibi hususları dikkate almaktadır” denildi.

Açıklamaya göre yarışmaya rekor sayıda başvuru yapıldı.

Avrupa’nın Üçüncüsü TEPAV…

Yarışmanın Avrupa Yılın Düşünce Kuruluşu Ödülü (İngiltere hariç) kategorisinde üçüncülük TEPAV’a verildi. Açıklamada Avrupa’da çeşitli düşünce kuruluşlarının çalışmalarının da değerli bulunduğu belirtilerek, “Ancak üçüncü olarak, çalışmaları Türkiye anayasasının yenilenmesi üzerine yapılan tartışmalarda etkili olan Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı  (TEPAV) seçilmiştir. Türkiye’de düşünce kuruluşlarının gelişiminin ve kamu politikası tartışmalarının teşvik edilmesi gerekmektedir” denildi.

Bu kategoride ikincilik Bulgaristan’dan The Institute of Modern Politics’e, birincilik ise Bruegel’e verildi.

Çeşitli kategorilerde ödüllendirilen kuruluşlar arasında Chatham House, Brookings Institution, Open Europe ve Social Market Foundation da bulunuyor.

Jüri Heyeti

Yarışmanın jürisi şu isimlerden oluştu:

Danışman ve eski bakan Holland Park Baronessi Vadera; Financial Times’ın eski editörü, İngiltere Merkez Bankası Para Politikaları Komitesi üyesi ve Warwick Üniversitesi rektörü Richard Lambert; Birleşmiş Milletler eski genel sekreteri Kofi Annan’ın eski özel asistanı ve Oxford Analytica’nın CEO’su  Nader Mousavizadeh; Financial World’un eski editörü ve Prospect’in editör yardımcısı James Elwes ve Prospect’in editörü Bronwen Maddox.

2012 THİD Ödülü

Bu yıl TEPAV’ın başka bir çalışması daha ödüllendirildi. Turkcell finansmanı ile yapılan Erzurum Çağrı Merkezi Ekonomik Etki Analizi çalışması Türkiye Halkla İlişkiler Derneği’nin düzenlediği Altın Pusula ödüllerinde “UNDP Özel Ödülü”nü aldı.

2007 Dünya Ödülü

TEPAV’ın aldığı ilk ödül ise Dünya Gazetesi tarafından verilmişti. “Dünya Gazetesi’nin “Ekonominin Şeref Kürsüsü”  ödüllerinde TEPAV “Ekonominin Yıldızı” sıfatıyla ödüllendirildi. Jüri TEPAV’ı Anayasa Platformu çalışmaları nedeniyleYılın Sivil Toplum Örgütü” olarak seçti.

Yazdır

« Tüm Haberler