logo tobb logo tobbetu

TEPAV ABD Merkezi Direktörlüğüne Bülent Alirıza Getirildi Alirıza: "Merkez Türk - Amerikan ilişkilerine çok önemli ve olumlu katkıda bulunuyor"
Haber resmi
07/08/2012 - Okunma sayısı: 4790

 

ANKARA - Türkiye ile ABD arasındaki ilişkileri yakından izleyip, alanın uzmanlarını biraraya getirerek ortaya koyacağı malumat ile fikirlerle, bu alandaki önemli bir boşluğu kapatma amacıyla kurulan TEPAV ABD Merkezi Direktörlüğüne Dr. Bülent Alirıza atandı.

TEPAV ABD Merkezi 28 Kasım 2011 tarihindeki açılışından beri Türkiye ile ABD arasındaki ilişkileri ve ABD’deki gelişmeleri iki ülkeden karar alıcılar, diplomatlar, uzmanlar ile gazetecileri biraraya getirerek düzenlediği toplantılarla ve yayımladığı raporlarla izliyor.

Uzun süreden beri Washington’daki Stratejik ve Uluslararası Araştırmalar Merkezi (CSIS) - isimli Amerikan düşünce kuruluşunda Türkiye ile ilgili çalışmaları yöneten Dr. Alirıza, TEPAV ABD Merkezi'nin Amerikan iç ve dış politikalarındaki gelişmeleri ayni şekilde yakından incelemesinin Türk - Amerikan ilişkilerine çok önemli ve olumlu katkıda bulunduğunu ifade etti.

Dr. Alirıza, CSIS ve TEPAV’daki görevlerine paralel olarak Washington’daki Amerikan Üniversitesi'nde ve TOBB ETÜ'de ders veriyor. Aynı zamanda ABD ve Türkiye’deki görsel ve yazılı medyaya yorumlarıyla katkıda bulunuyor.

Bülent Alirıza, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Washington Temsilcisi olarak da görev yapmıştı.

Yazdır

« Tüm Haberler