logo tobb logo tobbetu

Hükümetlerarası Karadeniz Zirvesi Öncesi STK Zirvesi TEPAV, hükümetlerarası KEİ Zirvesi öncesi Karadeniz ülkelerinin ilgili uzman, akademisyen ve kanaat önderlerinin katıldığı bir sivil toplum zirvesi topladı. Toplantının açılışına, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile Gürcistan Parlamentosu Başkanı Nino Burdjanadze de katıldı.
24/06/2007 - Okunma sayısı: 1784 Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) ve Uluslararası Karadeniz Çalışmaları Merkezi (ICBSS) tarafından 24 Haziran 2007 tarihinde Yıldız Teknik Üniversitesi'nde "Karadeniz Geleceğini Arıyor" konulu bir toplantı düzenlendi.

 

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel toplantının açılışında yaptığı konuşmada, 15 yıl önce Karadeniz'in çevresindeki ülkelerin güçlü bir ekonomik birlik kurmak amacıyla Karadeniz Ekonomik İşbirliği (KEİ)'ni oluşturduğunu anımsattı. Bölgenin son yıllarda olumlu gelişmeler kaydetmesine rağmen, KEİ ülkelerinin potansiyellerinin performanslarına tam anlamıyla yansımadığına dikkat çeken Demirel, "KEİ'ye yeni bir anlayış ve dinamizm ile finansal kaynaklarını güçlendirerek proje ağırlıklı bir vizyon kazandırmalıyız" dedi.

 

Gürcistan Parlamento Başkanı ve Karadeniz Ekonomik İşbirliği (KEİ) Parlamenter Meclisi Başkanı Nino Burdjanadze ise yaptığı konuşmada, Karadeniz'in hem enerji güvenliği konusunda hem de Asya ile Avrupa arasındaki ekonomik ilişkilerde kullanılacak önemli bir koridor olduğunu vurguladı.

 

Açılışta ayrıca, TEPAV|IPRI Direktörü Mustafa Aydın ile TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halim Mete de birer değerlendirme yaptılar.

 

Toplantı çerçevesinde  "Karadeniz Bölgesinin Ekonomik Dinamikleri" ve "Karadeniz Bölgesi'nin Siyasi ve Güvenlik Boyutları" konularının ele alındığı iki yuvarlak masa toplantısı gerçekleştirildi.

 

Bu toplantılarda, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi ile TEPAV'ın birlikte yürüttüğü "Karadeniz Projesi" çerçevesinde kamu ve özel sektörden uzmanlar ile akademisyenlerin yer aldığı çalışma gruplarınca hazırlanan rapor da tartışıldı.

 

 

Etiketler: Karadeniz,

Yazdır

« Tüm Haberler