logo tobb logo tobbetu

Nükleer Güvenlik Uzmanları, TEPAV’da Buluştu TEPAV ile CSIS işbirliğinde yapılan toplantıda, Türkiye ile ABD’yi yakından ilgilendiren NATO ve İran’ın nükleer silah politikaları ele alındı.
Haber resmi
28/08/2012 - Okunma sayısı: 2219

 

ANKARA – TEPAV’da 27-28 Ağustos 2012 tarihleri arasında düzenlenen bir toplantıda biraya gelen Türk ve ABD’li genç uzmanlar, nükleer silahlar konusunda iki ülkenin gündemindeki meseleler üzerine görüş alışverişinde bulundu.

Toplantı TEPAV ile Washington merkezli düşünce kuruluşu Stratejik ve Uluslararası Araştırmalar Merkezi (Center for Strategic and International Studies - CSIS) işbirliğinde gerçekleştirildi.

Chatham House kuralları çerçevesinde düzenlenen toplantının ilk günü “NATO’nun Geleceği”, “Değişken Dünyada Türk Dış Politikası” ve “Silahlanma İddiası – İran” başlıklı oturumlar gerçekleştirildi.

TEPAV Dış Politika Analisti Dr. Erhan Türbedar’ın moderatörlüğünde NATO’nun geleceği konusunda yapılan ilk oturumda örgütün yeni dönem güvenlik sorunlarına ilişkin nasıl bir rol oynayacağı, Türkiye ile ABD’nin müttefikliği güçlendirmek için neler yapabileceği gibi meseleler tartışıldı.

Ardından yapılan oturumları ise TEPAV Ticaret Çalışmaları Merkezi Direktörü Eski Büyükelçi Bozkurt Aran yönetti. Türk dış politikasının ele alındığı oturumun konuşmacısı Dışişleri Bakanlığı Siyaset Planlama Bölümü Genel Müdür Yardımcısı Levent Gümrükçü oldu. İlk gününün son oturumunda da İran örneği üzerinden silahlanma konusu ele alındı.

Programın 28 Ağustos 2012 Salı günü yapılan ikinci ve son gününde, TEPAV Dış Politika Analisti Dr. Burcu Gültekin Punsmann’ın moderatörlüğünde düzenlenen oturum ise NATO’nun füze kalkanı sistemine ilişkin tartışmalara evsahipliği yaptı.

Program kapsamında uzmanlar, Dışişleri Bakanlığı’na bir ziyaret de gerçekleştirdi.

Yazdır

« Tüm Haberler