logo tobb logo tobbetu

Bir Türlü Yaygınlaştırılamayan Lisanslı Depoculuk İçin Ne Yapmalı? TEPAV ile EBRD’nin projesiyle sistemin önündeki engeller araştırıldı ve geliştirilmesi için politika önerileri getirildi.
Haber resmi
07/09/2012 - Okunma sayısı: 2593

 

ANKARA – Tarım piyasasının gelişimi açısından önem taşıyan lisanslı depoculuk ve ürün senetlerine bağlı ürün borsacılığı sisteminin kurulması için TEPAV’ın Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası  (European Bank for Reconstruction and Development - EBRD)’nın desteğiyle yürttüğü projenin kapanış toplantısı 11 Eylül 2012 Salı günü yapılacak.

TEPAV’da düzenlenecek toplantının açılışında TEPAV Direktörü Prof. Dr. Güven Sak, EBRD Agribusiness Direktör Yardımcısı Peter Bryde, TOBB Başkan Yardımcısı ve Ankara Ticaret Borsası Başkanı Faik Yavuz ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürü İsmail Yücel konuşacak.

Ardından da Lisanslı Depoculuk ve Ürün Senedi Sistemi Projesi’nin çıktıları, TEPAV Analisti ve Proje Yürütücüsü Sarp Kalkan ile TOBB ETÜ Genel Sekreteri ve Eski Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Adem Şahin tarafından sunulacak. Sunumdan sonra paydaş görüşlerinin alınacağı ve proje sonuçlarının tartışılacağı bir oturum düzenlenecek.

Proje hakkında

Proje Türkiye’de iyi işleyen bir lisanslı depoculuk ve ürün senedi sistemi (ÜSS) kurulmasını amaçlıyor. Projede mevcut ürün senedi sisteminin, ilgili mevzuatın ve işletme sermayesi yönetiminin analiz edilmesi ve sistemin zayıf noktalarının belirlenmesi hedeflendi. Türkiye’deki mevcut depoculuk altyapısı uzman görüşleri ve mevcut değerlendirme çalışmalarına dayalı olarak incelenirken, lisanslı depoculuk ve ÜSS’ye yönelik ilgi ve yatırım eksikliğinin nedenleri araştırıldı. TOBB ile TMO’nun bu alandaki rolü ortaya kondu ve sistem geneline yönelik politika önerileri getirildi.

Yazdır

« Tüm Haberler