logo tobb logo tobbetu

İzmir’in Geleceğine TEPAV Desteği… İzmir Bölge Planı ile kentin ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınma açısından bölgesel ihtiyaç, öncelik ve hedefleri belirleniyor.
Haber resmi
21/09/2012 - Okunma sayısı: 1691

 

İZMİR - İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) tarafından koordine edilen ve 2014-2018 dönemi için kentin vizyonuna yön verecek hedefleri içeren “İzmir Bölge Planı”nın hazırlık sürecine TEPAV da destek veriyor.

Planın 21 Eylül 2012 Cuma günü Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO)’nda yapılan hazırlık toplantısına, İZKA’nın yanı sıra Kalkınma Bakanlığı, TEPAV, Güney Marmara Kalkınma Ajansı, Güney Ege Kalkınma Ajansı, Zafer Kalkınma Ajansı ve Kalkınma Bankası ile İzmir’deki üniversitelerden uzmanlar katıldı.

ODTÜ Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhan Tekeli’nin moderasyonunda yapılan toplantının açılışında konuşan İZKA Genel Sekreteri Dr. Ergüder Can, bölgesel analiz sürecine çok farklı disiplinlerden, farklı üniversitelerden ve üniversiteler dışında bilgi üreten diğer kuruluşlardan akademisyen ve araştırmacıları kaydetti. Can, bu ekibin İzmir’i geleceğe taşıyacak kararların alınmasına bilimsel araştırmalarıyla ışık tutacağını söyledi.

Ardından katılımcıların bölge planı için yatığı analizlerin değerlendirildiği bölüme geçildi. Bu bölümde TEPAV Ekonomi Politikaları Analisti Ussal Şahbaz, “İzmir Yerel Girişimcilik Ekosistemi Stratejisi” başlıklı analizleri paylaştı. Şahbaz, İzmir’in kalkınması için çok popüler olan “Silikon Vadisi modelini” önermeyeceklerini ve bu alanda kent için başka açılımların arayışı içinde olduklarını belirtti.

Haberle ilgili dosyalar

TEPAV in Sunumu

Yazdır

« Tüm Haberler