logo tobb logo tobbetu

TEPAV | Gıda ve Tarım Politikaları Araştırma Enstitüsü’nde İlk İş Veritabanı… ABD Ankara Büyükelçisi Ricciardone, Enstitü’nün açılışı nedeniyle bir resepsiyon düzenledi.
Haber resmi
27/09/2012 - Okunma sayısı: 2376

 

ANKARA – TEPAV Direktörü Güven Sak, Türkiye’nin tarımda sağlıklı bir veritabanı olmadığını belirtirken, Vakıf bünyesinde kurulan Gıda ve Tarım Politikaları Araştırma Enstitüsü’nün ilk işinin bu konuda çalışmak olacağını bildirdi.

Sak, ABD Ankara Büyükelçisi Francis J. Ricciardone’nin TEPAV | Gıda ve Tarım Politikaları Araştırma Enstitüsü’nün açılışı nedeniyle 26 Eylül 2012 Çarşamba günü konutunda verdiği resepsiyonda bir konuşma yaptı. Geçmişte Türkiye’de tarım alanında yapılan toplantılarda bazen “havadan-sudan” bahsedilen sohbetlerle, dolayısıyla da bilimsellikten uzak tahminlerle karşılaşıldığını anlatan Sak; kurulan Enstitü ile TEPAV’ın bu alanda araştırmalar için bir kapasite inşa etmeyi amaçladığını kaydetti.

Türkiye’de tarım analizleri yapmak için öncelikle sağlıklı bir veritabanına ihtiyaç olduğunu vurgulayan Sak, Enstitü’nün önümüzdeki 12-18 aylık süreçte bu konuda çalışacağını bildirdi. Sektörün tüm paydaşlarıyla işbirliğinde çalışma arzusunda olduklarını belirten Güven Sak, Enstitü’nün ortağı ABD’li Gıda ve Tarım Politikaları Araştırma Enstitüsü (FAPRI)’nün alandaki öneminden de söz etti.

Ricciardone: “Yüzde 100 Türk girişimi…”

ABD Ankara Büyükelçisi Francis J. Ricciardone de Enstitü ile TEPAV ve çalışmalarını Missouri Üniversitesi bünyesinde yürüten FAPRI arasında kurulan işbirliğinin tarihi önem taşıdığını söyledi. TEPAV | Gıda ve Tarım Politikaları Araştırma Enstitüsü’nü ise “Yüzde 100 Türk girişimi” olarak niteleyen Büyükelçi, “Ama bu bizim için de tarımdaki gelişmeler noktasında işbirliği sürecinde edindiğimiz dersleri yansıtan bir girişim olacak” şeklinde konuştu. Konuşmasında Türkçe olarak Atatürk’ün “Milli ekonominin temeli ziraattır” sözlerini hatırlatan Ricciardone, tarım alanında ilk STK enstitüsünü kuran TEPAV’ın da Atatürk’ün bu vizyonunu devam ettirdiğini vurguladı.

Ricciardone, iki ülkenin tarım alanında birbirinden öğreneceği çok şey olduğunu belirtirken, Türkiye ile ABD arasında şu an bilimsel ve eğitim içerikli devam eden 20 tarım projesi yürütüldüğünü de ekledi.

FAPRI Temsilcisi William H. Meyers ise, Türkiye’ye 4-5 kez ziyarette bulunduğunu ancak tüm bu ziyaretlerinde FAPRI’nin çalışmalarından bahsettiğini belirtirken, bu kez ziyaretinin heyecan verici noktasının Türkiye’den analistlerle çalışacak olması olduğunu söyledi.

Müsteşar Yardımcısı Yücel: “İşimizi kolaylaştıracaksınız”

Bakanlık olarak en çok yatırım yaptıkları alanın kapasite geliştirme noktasında olduğunu belirten Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Genel Müdür Yardımcılarından Ahmet Yücer de “Veritabanı konusunda çok sıkıntı yok ancak bunlar bölük pörçük halde, toparlanması gerek” diye konuştu. Yücel, kurulan Enstitü’nün yapacağı analizlerle karar vericilerin işini kolaylaştırmasını beklediklerini ve güven unsurunun bulunması halinde çalışmalarda işbirliğine hazır olduklarını ifade etti.

Sektörün çeşitli kesimlerinden temsilcilerin de bulunduğu resepsiyon, konuşmaların ardından toplu fotoğraf çekimi ile sürdü.

Haberle ilgili dosyalar

DUNYA

Yazdır

« Tüm Haberler