logo tobb logo tobbetu

Girişimcilik Kampında Yerli Zuckerberg’ler Aranacak Startup Weekend Ankara etkinliğinde, girişimci adayları projeleri için TOBB ETÜ Garaj’da sabahlayacak.
Haber resmi
01/10/2012 - Okunma sayısı: 4133

ANKARA – Google ve Microsoft sponsorluğunda girişimciliğin desteklenmesi için çeşitli ülkelerde gerçekleştirilen Startup Weekend etkinliği, 5-7 Ekim 2012 tarihleri arasında TEPAV’ın desteğiyle Ankara’da yapılacak. Girişimci adayları, etkinlikte takımlar oluşturarak mobil uygulamalar alanındaki fikirlerini örnek ürün aşamasına getirecek. Etkinliğin gerçekleştirileceği TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (ETÜ)’nin girişimcilik merkezi “Garaj”, 54 saatlik süreçte genç girişimcilere gece-gündüz evsahipliği yapacak. Girişimci adayları, projelerini ürüne dönüştürmek için Garaj’da sabahlayacak.

Startup Weekend Ankara, TEPAV’ın koordinatörlüğünde sürdürülen “Küresel Girişimcilik Programı (Global Entrepreneurship Program / GEP) - Türkiye" kapsamında TOBB ETÜ ve Viveka İnkübasyon Merkezi ile işbirliğinde düzenlenecek. Etkinlikte seçilecek 10 ekibin, 54 saat boyunca 15 mentorun desteğiyle fikirlerini örnek ürün aşamasına getirmesi amaçlanıyor.

Koçluk hizmeti de verilecek

Etkinlik, 5 Ekim 2012 Cuma akşamı açılış konuşmalarıyla başlayacak. Ardından iş fikri sunumlarının sonunda seçilen 10 projenin duyurulmasıyla girişimciler için geri sayım başlayacak. Takımlar oluşturacak girişimciler, Garaj’a geçerek projeleri üzerinde çalışmaya başlayacak. Genç girişimciler, bu süreçte yalnız olmayacak ve bir yandan da tasarım, yazılım ve sosyal medya gibi konularda sektörün uzman isimleri tarafından düzenlenecek eğitimlere katılacak. Maratonun ardından 7 Ekim 2012 Pazar günü girişimcilerin sunumlarıyla fikirler değerlendirilecek ve jüri tarafından seçilen projelere ödül verilecek.

Ücretsiz olan etkinliğe ankara.startupweekend.org adresi üzerinde başvuru yapmak mümkün. Etkinlikle özellikle üniversiteli genç girişimci adaylarına ulaşmak hedefleniyor. Başvuracak adaylarda iş fikri şartı aranmazken, mobil fikirleriyle başvuracak girişimci adaylarının ise hali hazırda üzerinde çalışmakta olduğu projeler değerlendirmeye alınmayacak.

Türkiye’de ikinci, Ankara’da ilk…

Startup Weekend, Moğolistan’dan Güney Afrika’ya, İngiltere’den Brezilya’ya dünya çapında 70’in üzerinde ülkede düzenlenen ve 45 binin üzerinde girişimciye ulaşan küresel ve kar amacı gütmeyen bir etkinlik. Daha önce Türkiye’de Aralık 2011’de İstanbul’da yapılan etkinlik, Ankara’da bir ilk olacak.

Yazdır

« Tüm Haberler