logo tobb logo tobbetu

Avustralya Ticaret ve Rekabetçilik Bakanı Emerson, TEPAV’daydı Avustralya ile gündemde direkt uçuşlar ve iş dünyası arasında ortaklıkların artırılması projeleri var.
Haber resmi
03/10/2012 - Okunma sayısı: 1873

ANKARA - Avustralya Ticaret ve Rekabetçilik Bakanı Dr. Craig Emerson, Türkiye ziyareti çerçevesinde 3 Ekim 2012 Çarşamba günü TEPAV’da bir konuşma yaptı. Emerson, iki ülke arasında ticari ve ekonomik potansiyelin, gerçekleşen işbirliği rakamları üzerinde olduğunu ancak gündemde olan direkt uçuşların başlatılması ve ortak iş ile ticaret odasının kurulması halinde ilişkilerin gelişmesini beklediklerini kaydetti.

TEPAV’da kamu, iş dünyası ve sivil toplumdan bir grup katılımcıyla düzenlenen öğle yemeğinin ardından geçilen toplantıda konuşan Emerson, ikili ticaret hacminin yaklaşık 1 milyar dolar olduğunu ve iki ülke arasında hem ticaret hem de yatırımlar anlamında potansiyelin farkına varılması gerektiğini belirtti. Türkiye ekonomisinin reformlarla daha güçlü ve dış şoklara karşı daha sağlam bir hale geldiğini ifade eden Konuk Bakan, iki ülke yatırımcılarının karşılıklı yatırım talepleri bulunduğunu da kaydetti. Emerson, temaslarında gündeme gelen ortak iş ve ticaret odasının kurulması halinde bu anlamda önemli bir adım atılacağı mesajı verdi. Emerson ayrıca, THY’nin iki ülke arasında doğrudan uçuşlara başlamasının ortak ticarete büyük katkı sağladığını vurguladı.

TEPAV Direktörlerinden Prof. Dr. Serdar Sayan’ın evsahipliğinde yapılan toplantıda Avustralya’nın Ankara Büyükelçisi Ian Biggs de kısa bir konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından katılımcılardan alınan soruları yanıtlayan Bakan Emerson, TEPAV’ın ardından gün içinde yaptığı resmi temasların ardından Ankara ziyaretini tamamladı.

Medyada

YENI SAFAK

Yazdır

« Tüm Haberler