logo tobb logo tobbetu

Alman Körber Vakfı, TEPAV’ı Ziyaret Etti Heyet, kadın istihdamı, dış ticaret ve enerji gibi konularda Türkiye hakkında bilgi aldı.
Haber resmi
08/10/2012 - Okunma sayısı: 2139

 

ANKARA – Dış politika alanında faaliyet gösteren Alman Körber (Körber Stiftung) Vakfı’ndan bir heyet, Türkiye’ye yaptıkları çalışma gezisi kapsamında 8 Ekim 2012 Pazartesi günü TEPAV’ı ziyaret etti.

Vakıf yetkililerinden oluşan yaklaşık 30 kişilik heyet, Ankara, Antakya ile İstanbul’dan oluşan ve 7 - 12 Ekim 2012 tarihlerini kapsayan ziyaret çerçevesinde TEPAV’da düzenlenen toplantıda, TEPAV’ın çalışmaları ile Türkiye ekonomisi ve dış politikasındaki gelişmeler hakkında bilgi aldı.

Aralarında diplomasi, kamu, akademi ve basından temsilcilerin bulunduğu heyete TEPAV Ekonomi Analisti Esen Çağlar, Vakfın çalışmaları ile ekonomi konusunda Türkiye ve bölgenin görünümü konularını içeren bir sunum yaptı. Sunumunun ardından Çağlar, TEPAV Avrupa Birliği (AB) Enstitüsü Direktörü Nilgün Arısan Eralp ile birlikte heyetin sorularını yanıtladı.

Vakıf temsilcileri, Eralp ile Çağlar’a TEPAV’ın kimi projelerinin yanı sıra Türkiye’de kadın istihdamı, düşünce kuruluşlarının çalışmalarına hükümetin bakışı, dış ticaret ve enerji konularında sorular yöneltti.

Toplantının ardından heyet için bir akşam yemeği de düzenlendi.

Yazdır

« Tüm Haberler