logo tobb logo tobbetu

TEPAV - ATO Girişimcilik Programı Mezunlarına TÜSİAD’dan Ödül… TÜSİAD’ın “Bu Gençlikte İş Var!” Projesi kapsamında birincilik, Bediz ile Esmeroğlu’nun ağır metal çöplerinin etkisiz hale getirilmesi çalışmasına verildi.
Haber resmi
16/10/2012 - Okunma sayısı: 2877

 

İSTANBUL / ANKARA – TEPAV’ın Ankara Ticaret Odası (ATO) ile birlikte gerçekleştirdiği Girişimcilik Programı’nın mezunlarından başarı haberleri gelmeye başladı. Mezunlardan ODTÜ Biyoloji Bölümü öğrencileri Beliz Bediz ile Yunus Can Esmeroğlu, TÜSİAD’ın “Bu Gençlikte İş Var!” Projesi kapsamında birinciliği kazandı. Bediz ile Esmeroğlu’na birincilik getiren projede, “toksik ağır metallerin endospor bakterilerde hapsedilmesiyle süresiz etkisizleştirilmesi” sağlanıyor.

TÜSİAD’ın genç girişimcileri teşvik etmek amacıyla yürüttüğü yarışma geçtiğimiz günlerde sonuçlandı. Yarışmada birinciliği “Ağır Metal Çöpleri”, ikincilik ödülünü de “evarkadasin.com” isimli projeler kazandı. Kazananlara ödülleri, 10 Ekim 2012 Çarşamba günü TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner’in katılımıyla yapılan törenle verildi. Yarışmada para ödülünün yanı sıra gençlere iş geliştirme amaçlı sanal ofis, e-ticaret internet hizmeti, mali müşavirlik ve muhasebe desteği ile hukuki danışmanlık gibi ödüller de verildi.  Törene Proje Koordinatörü Metin Akman ile proje kapsamında öğrencilere rehberlik desteği veren iş dünyasından öne çıkan isimler de katıldı.

Yarışmada 48 üniversiteden 154 yeni iş fikri yarıştı. Ön eleme sürecinin ardından kalan 15 proje TÜSİAD üyelerinin koçluğunda fikir sahibi öğrenciler tarafından geliştirildi. Yarışmanın birincisi “Ağır Metal Çöpleri” ekibine Limak Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Özdemir rehberlik yaptı.

Etiketler: Girişimcilik,

Yazdır

« Tüm Haberler