logo tobb logo tobbetu

İngiltere’nin Afganistan ve Pakistan Özel Temsilcisi Sedwill TEPAV’da Konuştu Sedwill, "'Arap Kışı'ndan Nasıl Korunmalı?" başlıklı toplantıda konuştu.
Haber resmi
09/10/2012 - Okunma sayısı: 1619

 

ANKARA – İngiltere’nin Afganistan ve Pakistan Özel Temsilcisi Mark Sedwill, 9 Ekim 2012 Salı günü TEPAV’da bir konuşma yaptı.

Sedwill, TOBB Başkan Danışmanı Emekli Büyükelçi Uğur Ziyal’in moderatörlüğünde yapılan “Türkiye, İngiltere ve Arap Baharı: ‘Arap Kışı’ndan Nasıl Korunmalı?” başlıklı yuvarlak masa toplantısına katıldı.

Sedwill, buradaki konuşmasında,” Arap Baharı”nı daha çok bir “Arap Uyanışı” olarak adlandırırken, yaşananlarda ekonomik faktörlerinin önemine işaret etti.Sedwill, bu çerçevede sözkonusu ülkelerde politik reformların ekonomik reformlarla birlikte ilerlemesi gerektiğini vurguladı.

Yönetim yapıları itibariyle bu ülkelerde “Arap Baharı”nın tohumlarının 20 yıl öncesinden atılmaya başlandığına işaret eden Sedwill, Bingazi’de ABD elçisinin ölümüne yol açan olaylara da değindi. Mark Sedwill, daha önce karikatürlerle ve şimdi de İslam karşıtı filmler üzerine yaşanan şiddet olaylarının yatışmasının zaman alacağını ekledi.

Söz konusu ülkelerde kurulan yeni hükümetlerin güvenlik güçlerini kullanma konusunda sıkıntı yaşadıklarını söyleyen Sedwill, süreçte başarısızlıklar yaşansa da sürecin geleceğine ilişkin iyimser olduğunu aktardı.

Medyada

MILLI GAZETE

Etiketler: Arap Baharı, İngiltere,

Yazdır

« Tüm Haberler