logo tobb logo tobbetu

TEPAV, “Yaratıcı Şehirler” İçin Endeks Önerdi İzmir’de girişimcilik ekosistemini canlandırmak için toplanan “İyiGirişim Zirvesi”nde, bilgi ve deneyimler paylaşıldı.
Haber resmi
11/10/2012 - Okunma sayısı: 1426

İZMİR – TEPAV, İzmir’de girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesi için yaptığı çalışmalar kapsamında yerel düzeyde izleme ve değerlendirme ile oluşturulacak “yaratıcı şehirler endeksleri” oluşturulmasını önerdi.

TEPAV’ın desteğiyle İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) ile Endeavor Derneği tarafından 11 Ekim 2012 Perşembe günü İzmir’de melek yatırımcılar, başarılı girişimciler ve akademisyenlerle bilgi ile deneyimlerin paylaşıldığı “İyiGirişim Zirvesi” düzenlendi.

İZKA Genel Sekreter Vekili Sibel Ersin’in açılış konuşmasıyla başlayan zirvede, TEPAV Ekonomi Politikaları Analisti Ussal Şahbaz da yaptığı sunumla İzmir’in girişimcilik açısından avantaj ve dezavantajları ile bu çerçevedeki eylem önerilerini katılımcılarla paylaştı.

Şahbaz, şehirdeki girişimcileri tespit edecek bir araç olmadığını dile getirirken, yerelde izleme ve değerlendirme mekanizmalarına ihtiyaç olduğunu söyledi. Yaratıcı şehirler için oluşturulacak endeksler de öneren Şahbaz, İzmir’in bir silikon vadisi olmadığının her daim göz önünde bulundurulması gerektiğini belirterek, sözlerine şöyle devam etti:

“Silikon vadisi olma hedefiyle yola çıkmanın iki riski var. ‘Nasıl olsa olamayız’ diye bırakılabilir ya da çok büyük vadi projelerine girişerek kolay atılabilecek adımları gözden çıkarabilirsiniz. San Diego, Houston, Philadelphia gibi şehirler İzmir için önemli örnekler. En iyi üniversiteler olmadan girişimcilerin gelişebileceğinin de kanıtı olan şehirler. Bu örnekler iyi incelenip girişimcilik planı öyle hazırlanmalı.”

Zirve, ilde girişimcilik ve yatırımcılığın yanı sıra “İzmir Yerel Girişimcilik Ekosisteminin Geliştirilmesi Strateji Belgesi”nin ele alındığı panellerin ardından sona erdi.

Etiketler: Girişimcilik,

Yazdır

« Tüm Haberler