logo tobb logo tobbetu

AB-Yerel Medya Çanakkale Toplantısı Gerçekleştirildi
06/10/2007 - Okunma sayısı: 2501
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenen ve Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) tarafından yürütülen AB Sürecinde Yerel Medya Seminerleri'nin 8.si Çanakkale'de gerçekleştirildi.
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleştirilen seminerin açılışında konuşan Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hayreddin Dereli, yerel basının bilgi akışını sağlamada vatandaşlara daha yakın olduğunu belirterek, seminerin önemine dikkat çekti.
Toplantının açılışında konuşan TEPAV Dış Politika Etütleri Direktörü Derya Sevinç, projenin amacının Türkiye'nin AB süreci hakkında yerel medya mensuplarına bilgi aktarmak ve halkın bilinçlenmesine yerel medya çalışanları aracılığıyla katkı sağlamak olduğunu belirtti.
AB sürecinde, genişleme yorgunu bir AB ve heyecanını kaybetmiş bir Türkiye'nin söz konusu olduğunu söyleyen Sevinç, "AB'den gelen karışık mesajlar, Berlin ve Paris'te Türkiye karşıtı yeni hükümetlerin kurulması Türkiye'de insanların AB heyecanını kaybetmesine neden oldu. Biz, bu sürecin sağlıklı işlemesi için çalışmalar yapıyoruz" diye konuştu.
AB konusundaki çalışmalarıyla tanınan Akademisyen Can Baydarol, Türkiye'nin AB konusundaki sürecini ele aldı. İlk adımın Fatin Rüştü Zorlu zamanında atıldığını belirten Baydarol, "Ne yazık ki, iktidarda olanlar her zaman AB'ye grime yönünde çalışmışlar, muhalefettekiler de karşı politika izlemişlerdir. Ancak her muhalif parti, iktidara geldiğinde AB'ye girilmesi yönünde çalışmalarda bulunmuştur. Bu da gösteriyor ki, yaşanan süreç, parti politikası değil, Türkiye Cumhuriyeti'nin devlet politikasıdır" şeklinde konuştu.
TEPAV Modelleme Direktörü Sibel Güven ise, Türkiye'nin çok ciddi bir dönüşüm sürecinden geçtiğini ve AB müzakere süreciyle birlikte politika geliştirme süreçlerini içeren düzenlemelerin çok etkin bir şekilde planlanması gerekteğini dile getirdi. Güven bunun için de kamu ve sivil toplumdaki tüm paydaşların bir araya geldiği etki analizi kavramı çerçevesinde Türkiye'deki termik santrallerden yayılan emisyonların AB mevzuatına uyumlaştırılması örneği ile açıkladı.

Yazdır

« Tüm Haberler