logo tobb logo tobbetu

TEPAV, Türkiye’de sosyal diyalogun işleyişini tartışmak üzere endüstri ilişkileri paydaşlarını bir araya getirdi. Ekonomik krizin endüstri ilişkilerine etkileri ulusal araştırması tamamlanıyor
Haber resmi
16/10/2012 - Okunma sayısı: 2246

ANKARA – Endüstri ilişkileri paydaşları, “Ekonomik Krizin Endüstri İlişkileri Sistemlerine Etkileri: Toparlanma Aracı Olarak Politika Tepkileri” projesi kapsamında emek piyasası politikaları ve uygulamalarını, 2008 krizinde kullanılan toparlanma araçlarını ve Türkiye’deki sosyal diyalog mekanizmalarının nasıl çalıştığını tartışmak üzere bir araya geldi. Toplantıda TEPAV tarafından hazırlanan taslak rapor sunuldu ve endüstri ilişkileri ortaklarının Türkiye’deki sosyal diyalog hakkında yorumları alındı.

Toplantıya davet edilen paydaşlar arasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) ve Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) bulunuyor.

TEPAV ekibi, “Ekonomik Krizin Türkiye Ulusal Endüstri İlişkileri Sistemine Etkileri” adlı araştırmanın son taslağının sunumunu gerçekleştirdi. Rapor, kamu, meslek örgütleri, işçi ve işveren sendikaları ile yapılan birebir görüşmelerle teyit edilmiş ve zenginleştirilmiş tarihsel verilere dayanarak Türkiye’nin deneyimini analiz ediyor.

Projenin lideri Bulgaristan’da bulunan Center for Economic Development (CED). Projede yer alan diğer konsorsiyum ortakları ise Center for Research and Policy Making (Makedonya), Euro College of University of Tartu (Estonya), Confederation of Trade Unions (Bulgaristan), Institute for Public Affairs (Poland), Institute for International Relations (Hırvatistan) ve TEPAV’dır.

Proje, Avrupa Birliği Çalışma, Sosyal İşler ve Katılım Genel Direktörlüğü tarafından finanse edilmektedir.

Yazdır

« Tüm Haberler