logo tobb logo tobbetu

Anayasa Vatandaş Toplantıları, Teknoloji Zirvesi’ndeydi… TEPAV Yönetişim Politikaları Analisti Koyuncu, vatandaşları davet etmek için abonelere sesli mesaj teknolojisiyle rastlantısal bir şekilde ulaştıklarını anlattı.
Haber resmi
20/11/2012 - Okunma sayısı: 3562

 

İSTANBUL – TEPAV sekretaryasında 12 ilde yüzlerce kişinin katılımıyla düzenlenen “Anayasa Platformu Vatandaş Toplantıları”nda yenilikçi bir örnek oluşturan mobil teknoloji kullanımı, “Turkcell Teknoloji Zirvesi 2012” kapsamında katılımcılarla paylaşıldı.

İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde 20 Kasım 2012 Salı günü düzenlenen zirvenin “Yeni Medya ile Müşteri İletişiminde Yeni Yaklaşımlar” başlıklı panelinde, TEPAV Yönetişim Politikaları Analisti Emre Koyuncu konuya ilişkin bir sunum yaptı. Koyuncu, anayasa Vatandaş Toplantıları’nda mobil teknoloji kullanımının amacının, bir ürünle tüketiciye ulaşmayı hedefleyen mobil pazarlamadan farklı olarak rastlantısal bir şekilde ulaşılan vatandaşları “toplumsal sözleşme” olarak tabir edilen anayasa konusunda bir müzakere ve diyalog toplantısına çağırmak olduğunu belirti. “Bu, tüketici-ürün-satış üzerinden gelişen mobil pazarlamanın kamu alanında nasıl çeşitlenebileceğine ilişkin inovatif bir örnek de oluşturdu” diyen Koyuncu, o süreci şöyle anlattı:

“Herhangi bir siyasi görüşün baskın olmayacağı objektif bir tartışma için vatandaşlara erişim konusunda cep telefonunu seçtik. Abonelere sesli mesaj (IVR) teknolojisiyle rastlantısal bir şekilde ulaştık. Toplantılar anayasal meseleler hakkında birbirlerinden çok farklı fikirlere sahip vatandaşların bir vatandaşlık bilinci içinde birlikte tartışabilmelerini ve ortak noktalar keşfetmelerini sağlayarak yeni anayasa sürecine katkı sağladı.”

“Mobil teknoloji, sosyal araştırmalarda sınırları kaldırıyor”

Koyuncu, TEPAV’ın bu deneyimin ardından “çağrı süreci ve özel tartışma metodolojisiyle bir bütün olan” vatandaş toplantılarını, yerel ve bölgesel kalkınma stratejilerinin geliştirilmesi için kullanmaya hazırlandığını da kaydetti. Mobil teknolojinin kullanıldığı sesli mesaj yönteminin vatandaşların demografik özelliklerinin yanı sıra zamanlarını geçirdikleri mekana dayalı da bir örnekleme imkan verdiğini vurgulayan Emre Koyuncu, “Bu yönüyle ev adresine dayalı sosyal araştırmaların sınırlarını kaldırıyor. Vatandaşlara bulundukları yerde ulaşan teknoloji kamu hizmet memnuniyet araştırmaları için yeni ufuklar açabilir” dedi. Koyuncu, Anayasa Vatandaş Toplantıları tanıtım filmini de toplantıda katılımcılarla paylaştı.

Toplantının diğer panelistleri  ise Akbank Kredi Kartları Bölüm Başkanı Meriç Apatay ve Gezinet Firması Sahibi Hüseyin Eralp Kanmaz oldu.

Yazdır

« Tüm Haberler