logo tobb logo tobbetu

"G3 Yılın Girişimcilik Ödülü" TEPAV'ın Oldu Bu yıl ilk kez verilen ödülün TEPAV’a verilme gerekçesi “girişimcilik konusunda farkındalık yaratılmasında oynadığı rol ve girişimciliği fiilen desteklenmesi” olarak açıklandı.
Haber resmi
23/11/2012 - Okunma sayısı: 2200

 

ANKARA - Gençleri girişimciliğe teşvik etmek amacıyla dünyada 123 ülkede kutlanan Global Girişimcilik Haftası içinde yer alan etkinliklerin amiral gemisi g3 Forumu, "g3 Yılın Girişimcilik Ödülü"nü  TEPAV’a verdi.

Forum'da bu yıl ilk kez verilen; 2012 yılında girişimciliğe en çok katkıda bulunan oluşum/projenin seçildiği "g3 Yılın Girişimcilik Ödülü"nün TEPAV’ a veriliş gerekçesi “girişimcilik konusunda farkındalık yaratılmasında oynadığı rol ve girişimciliği fiilen desteklenmesi” olarak açıklandı.

g3 Yılın Girişimcilik Ödülü'nü TEPAV adına alan Küresel Girişimcilik Programı - Türkiye'nin Akademik Danışmanı Prof. Dr. Ümit Özlale törende yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"TEPAV, 2012 yılında Küresel Girişimcilik Programı ile girişimcilik ekosistemimizin uluslararası bağlantılarına yeni bir boyut getirdi. Mayıs ayında getirdiği Girişimcilik Delegasyonu'ndaki 15 Amerikalı yatırımcı ve girişimci, henüz yolun başındaki 100 Türk girişimciyle ve Türk yatırımcılarla buluştu. Bu delegasyon ile birçok girişimcimize ABD'nin kapıları açıldı. Yine bu yıl içinde, gazeteci çalıştayları, konferanslar ve Startup Weekend Ankara gibi bir dizi başka etkinliğe de imza attık. Yılın ikinci yarısında faaliyetlerimizi İstanbul dışına taşıyarak, İzmir Kalkınma Ajansı'yla bir bölgesel girişimcilik strateji belgesi hazırladık. Girişimcilik politikalarının geliştirilmesi için kamu ile sürekli ve verimli bir diyalog yürüttük. Önümüzdeki yıl yerel kalkınma ajanslarıyla işbirliğimizi yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Girişimcilerimizi desteklemeye devam edeceğiz."

Yılın 2. Ödülü…

"g3 Yılın Girişimcilik Ödülü" TEPAV’a 2012 yılında verilen 2. Ödül oldu. TEPAV, düşünce kuruluşları “oscar”ları olarak adlandırılan İngiltere'nin saygın dergilerinden “Prospect"in "Yılın Düşünce Kuruluşu Ödülleri”nde de 2012 yılı Avrupa Üçüncüsü seçilmişti.

Etiketler: Girişimcilik,

Yazdır

« Tüm Haberler