logo tobb logo tobbetu

TEPAV AB Enstitüsü Direktörü Eralp’ten “Pozitif Gündem”e Katkı Çağrısı… Nilgün Arısan Eralp, Türkiye - AB Karma İstişare Komitesi’nin 31’inci toplantısında konuştu.
Haber resmi
20/12/2012 - Okunma sayısı: 2780

 

ANKARA – TEPAV Avrupa Birliği (AB) Enstitüsü Direktörü Nilgün Arısan Eralp, katılım sürecine ivme kazandırması amacıyla uygulamaya konan "Pozitif Gündem” konusunda sivil topluma katkı çağrısı yaparken, sadece sivil toplumun çabasının da yeterli olmadığını ve kurumsal bir bilgilendirme/danışma süreci oluşturulmasına ihtiyaç olduğunu kaydetti.

Türkiye - AB Karma İstişare Komitesi (EU-Turkey Joint Consultative Committee - JCC)’nin 31’inci toplantısı kapsamında 20 Aralık 2012 tarihinde “Sivil Toplum Kuruluşlarının ‘Pozitif Gündem’e Katkısı” başlıklı bir konuşma yapan Eralp, şunları söyledi:

“Türkiye-AB ilişkilerinin kritik dönemlerinde, Brüksel çıkarmaları, destek toplantıları, gazete ilanları aracılığı ile önemli rol oynayan sivil toplum kurumlarının, Türkiye’nin üyelik perspektifinden vazgeçmeden şimdi de bu süreci sahiplenmeleri önem taşıyor. Ancak bunun yapılabilmesi için de salt sivil toplumun çabası yeterli değil.  AB’ye daha önce katılmış veya katılma aşamasına gelmiş diğer ülkelerde olduğu gibi sivil toplumun bu sürece katkısını kurumsal temele dayandırılmış bir bilgilendirme / danışma süreci aracılığı ile yapması  çok daha faydalı ve etkin bir sonuç verecektir.”

Eralp, “sivil toplumun Pozitif Gündem’e destek verirken Avrupa Komisyonu’nun Türkiye’ye ilişkin son İlerleme Raporu’nda da belirttiği gibi ‘Türkiye-AB ilişkisinin gerçek potansiyelinin ancak aktif ve inandırıcı bir katılım  süreci çerçevesinde ortaya çıkacağını’ da unutmamak gerektiğini” ifade etti.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)'nde 20-21 Aralık 2012 tarihlerinde düzenlenen toplantının açılışı AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Avrupa Ekonomik ve Sosyal Komitesi Başkanı Staffan Nilsson, AB Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Bela Szombati, AB-Türkiye Karma İstişare Komitesi Eş Başkanları Mustafa Kumlu ve Arno Metzler tarafından yapıldı.

Açılış konuşmalarının ardından düzenlenen panelde TEPAV AB Enstitüsü Direktörü Nilgün Arısan Eralp ile AB Komisyonu Türkiye Temsilciliği Kurum Geliştirme ve Sivil Toplum Bölümü Başkanı Erwan Marteil konuşma yaptı. Toplantı alanın uzmanlarının panelist olduğu farklı konularda panellerle devam etti.

Haberle ilgili dosyalar

Nilgun Arisan Eralp in Konusma Metni

Yazdır

« Tüm Haberler