logo tobb logo tobbetu

“iyiYatırım Zirvesi”, Melek Yatırımcıları Başkent’te Buluşturdu Angel Resource Institute'den Robert Okabe ile John May etkinliğin ana konuşmacıları oldu.
Haber resmi
11/01/2013 - Okunma sayısı: 1735

 

ANKARA – Türkiye’de ilki geçen sene İstanbul’da gerçekleştirilen “iyiYatırım Melek Yatırımcılık Zirvesi”, 11 Ocak 2013 Cuma günü de TEPAV’ın evsahipliğinde Ankara’da yapıldı. Melek yatırımcıları biraraya getiren zirvede, Başkent’te melek yatırımcılık ekosisteminin oluşmasına katkı sağlamak ve melek yatırımcılıkla ilgilenen iş insanlarını buluşturmak hedeflendi.

TEPAV’ın Endeavor Vakfı ile ortaklaşa düzenlediği zirve, TEPAV Ekonomi Politikaları Analisti Ussal Şahbaz, Limak Holding ve Endeavor Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Özdemir ve Akbank KOBİ Bankacılığı Pazarlama Müdürü Turgut Çatalkaya’nın açılış konuşmalarıyla başladı.

Kauffman Foundation'a bağlı olarak melek yatırımcılık konusunda dünya çapında konferans ve eğitimler düzenleyen Angel Resource Institute'den Robert Okabe ile John May ise etkinliğin ana konuşmacıları oldu. Okabe ve May, sunumlarıyla ülkelerinde melek yatırımcılığın gelişim süreci hakkında bilgi verirken, bu yatırımların girişimcilik finansmanındaki önemine dikkat çekti.

Türkiye'de melek yatırımcılık tecrübelerinin tartışıldığı ikinci oturumda ise Galata Business Angels Üyesi Ömer Faruk Akarca, Metutech-Ban İş Melekleri Ağı Üyesi Kazım Yalçınoğlu, Nokta A.Ş. CEO'su Tümay Asena ve Angel Capital Association Onursal Başkanı John May birer konuşma yaptı.

E-Tohum'un Kurucusu Büyükdemir, Galata Business Angels Üyesi Joachim Behrendt, i-Lab Ventures Yöneticisi Yüksel Dibekoğlu ve EBRD Risk Sermayesi Yatırım Programı Uzmanı Yavuz Kaynar de zirvede kendi deneyimlerini paylaştı.

Panelin en dikkat çeken bölümlerinden birisi de melek yatırımcılık ve kamu destekleri konusunun tartışıldığı oturum oldu. Bu bölümde Hazine Müsteşarlığı Finansal Araçlar ve Piyasalar Geliştirme Dairesi Başkanı Hakan Ertürk tarafından katılımcılara Bireysel Katılım Sermayesi Yönetmeliği hakkında bilgi verildi.

Zirvenin ardından ise TEPAV Binası’nda yer alan TOBB ETÜ Garaj’da bir resepsiyon düzenlendi.

Yazdır

« Tüm Haberler