logo tobb logo tobbetu

Kırgız Milletvekili İmanaliev: “Türkiye Bizim İçin Kutup Yıldızıdır” Parlamentolararası İşbirliği Bağlamında Kırgızistan-Türkiye İlişkileri Toplantısı TEPAV’da yapıldı
Haber resmi
31/01/2013 - Okunma sayısı: 2011

 

ANKARA- “Parlamentolararası İşbirliği Bağlamında Kırgızistan-Türkiye İlişkileri” başlıklı toplantı 31 Ocak 2013 Perşembe günü TEPAV’da yapıldı.

Kırgız Cumhuriyeti Uluslararası İlişkiler ve Parlamentolararası İşbirliği Komitesi Başkanı ve Ar-Namıs Partisi Milletvekili Kanıbek İmanaliev, AK Parti Sinop Milletvekili ve Türkiye-Kırgızistan Parlamentolararası Dostluk Grubu üyesi Mehmet Ersoy ve Kırgızistan’ın Ankara büyükelçisi  Ermek İbraimov’un konuşmacı olduğu toplantıda Türkiye-Kırgızistan ilişkilerinin durumu ve işbirliğini arttırıcı politikaların tasarımı üzerinde duruldu.

Moderatörlüğünü TEPAV Dış Politika Analisti Nihat Ali Özcan’ın yaptığı toplantıda Kanıbek İmanaliev Türkiye’nin Türkçe konuşan devletler için bir model ve çekim merkezi olduğunu ifade ederek, Türkiye’nin tecrübelerinden yararlanmaya devam edeceklerini belirtti. İmanaliev kutup yıldızına benzettiği Türkiye’nin hata yapma hakkına sahip olmayan ülkelerden olduğunu söyledi.

AKP Milletvekili Mehmet Ersoy ise konuşmasında Türkiye’nin Kırgızistan’ı ilk tanıyan ülkelerden olduğunu hatırlatarak Kırgızistan-Türkiye arasında imzalanan “ebedi dostluk” antlaşmasının ilişkilerin mahiyetini gösterdiğini ifade etti. Ersoy, Birleşmiş Milletler’de ve diğer uluslararası yapılarda Türkiye ile Kırgızistan’ın farklı taraflarda yer aldığı bir oylamanın neredeyse olmadığını sözlerine ekledi.

Kırgızistan’ın Ankara Büyükelçisi Ermek İbraimov ise konuşmasında iki ülke ilişkilerinin geldiği noktanın oldukça sevindirici olduğunu ve Türkkon, Türksoy gibi ortak çatıların da katkısıyla her geçen gün daha da ileri bir işbirliğine doğru gidildiğini dile getirdi.

Yazdır

« Tüm Haberler