logo tobb logo tobbetu

Bulgaristan Heyeti TEPAV'da Bulgaristan AB Bakanı Grancharova'nın da bulunduğu Heyet, Bulgaristan'ın AB sürecini anlattı.
15/11/2007 - Okunma sayısı: 11429 "Bulgaristan'ın AB Süreci: Bulgaristan Türkiye İle Deneyimini Paylaşıyor" konulu yuvarlak masa toplantısı, Bulgaristan'ın AB Bakanı Gergana Grancharova'nın da katılımıyla TEPAV'da gerçekleştirildi.

Toplantının açılışında TEPAV Direktörü Güven Sak, Dışişleri Eski Bakanı ve AB Uyum Komitesi Başkanı Yaşar Yakış ve Bulgaristan'ın AB Bakanı Gergana Grancharova birer konuşma yaptılar.

Toplantının birinci oturumunda Bulgaristan'ın pazar ekonomisine zorlu geçiş sürecini, Bulgaristan Mesleki Kalkınma Vakfı Direktörü Antonina Stoyanovska ve Bulgaristan'ın Ulusal Dış İlişkiler Birliği Yönetim Kurulu üyesi Vladimir Pavlov gerçekleştirdikleri sunumlarla dile getirdiler. Sanayiciler Konfederasyonu Başkanı Evgueniy Ivanov da iş dünyasının AB müktesebatına uyumda karşı karşıya kaldıkları sıkıntıların altını çizerek, bu sıkıntılara büyük resimdeki yapısal reform sürecinin yaratacağı orta ve uzun erimli kazançlara odaklanarak katlandıklarını aktardı.

İkinci oturumda, Pazar Ekonomisi Enstitüsü Direktörü Svetla Kostadinova, Bulgaristan'ın AB üyeliğinin getirdiği refah artışı ve ekonomik kazanımları rakamlarla ortaya koydu. Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı, AB İşleri Dairesi Başkan Yardımcısı Ulyana Bogdanska Bulgaristan'daki dönüşümünün siyasi boyutlarını anlattı. Bulgaristan'ın Bölgesel Kalkınma Bakanlığı Temsilcisi Dimana Sadonkova da sunumunda Türkiye ile Bulgaristan arasındaki sınır-ötesi işbirliğini güçlendirmeyi hedefleyen AB projelerine dikkati çekti.

TEPAV Direktörlerinden H. Baha Karabudak ise kapanış sunumunda, AB ile ilişkilerde Türkiye için ekonomik öncelikleri ortaya koydu. Karabudak, sürdürülebilir büyümenin sağlanması, makro-ekonomik dengenin korunması, artan uluslararası rekabete uyum sağlanması ve sosyal kalkınmanın desteklenmesini hedef alan ikinci nesil reformların hayata geçirilmesinin önemini vurguladı.


Program

European Territorial Cooperation Programmes Cross Border Co-Operation Bulgaria-Turkey

Bulgaria in 2007 ,[Svetla Kostadinova | Institute for Market Economics]

Setting the Priorities Right for Turkish Economy: Time for Second Generation Reforms ,[H. Baha Karabudak | TEPAV]

Partnership Principle and Role of NGOs IN Accession Process ,[Antonina Stoyanovska | Foundation for Entrepreneurship Development]

From Centralized Economy to Market Economy ,[Vladimir Pavlov]

Yazdır

« Tüm Haberler