logo tobb logo tobbetu

TEPAV’dan İslami Finans Eğitimi… TEPAV’ın, TOBB ve İslam Kalkınma Bankası'nın katkısıyla düzenlediği "İslami Finans ve Bankacılık Eğitimi" büyük ilgi gördü
Haber resmi
01/02/2013 - Okunma sayısı: 3112

 

ANKARA- TEPAV’ın, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile İslam Kalkınma Bankası'nın katkısıyla Ankara’da  düzenlediği "İslami Finans ve Bankacılık Eğitimi" büyük ilgi gördü. 28 Ocak - 1 Şubat tarihleri arasında düzenlenen eğitim programı sonunda 67 katılımcı sertifika aldı.

İslam Kalkınma Bankası'na danışmanlık yapan Avustralya La Trobe Üniversitesi İslami Bankacılık ve Finans Programı Kurucu Direktörü Ishaq Bhatti tarafından verilen eğitime özel sektör, akademi ve kamudan temsilciler katıldı. Bir haftalık eğitim sonunda katılımcılara sertifikaları Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Murat Çetinkaya’nın katıldığı bir törenle verildi.

Eğitime İlgi Büyük

TEPAV Kamu Politikaları Eğitim ve Araştırma Enstitüsü Direktörü Prof. Dr. Ümit Özlale, konuya ilişkin bilgi verirken, programa ilginin tahmin ettiklerinin çok üzerinde olduğunu belirtti. Özlale şöyle devam etti:

"Yaklaşık 80 kişi bu eğitim için başvurdu. Başvuran kişilerin kurumları arasında 20 kişi ile BDDK öne çıkıyor. Bunun dışında Merkez Bankası, Hazine Müsteşarlığı, Ekonomi Bakanlığı gibi kurumlar ile ağırlıklı olarak katılım bankaları ile akademiden katılımcılar var. İslami finans konusuna özellikle küresel krizden sonra tüm dünyada ilgi çok arttı. Eğitim kapsamında da İslami finansın temel prensipleri, bankacılık uygulamaları, krizin ardından İslami finans enstrümanlarının neden öne çıktığı, bankacılıkta hem dünyadaki hem de Türkiye'deki yaygın uygulamalar gibi konular ele alınıyor. İlginin büyük olması nedeniyle 18 Şubat tarihinde de benzer bir eğitim düzenlenecek."

Yazdır

« Tüm Haberler