logo tobb logo tobbetu

TEPAV’da, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Dans… Tüm dünyayla birlikte TEPAV’lılar da kadına yönelik şiddeti dans ederek protesto etti.
Haber resmi
14/02/2013 - Okunma sayısı: 2544

 

ANKARA – Kadına yönelik şiddeti protesto etmek amacıyla 14 Şubat 2013 Perşembe günü düzenlenen ve tüm dünyada 1 milyar kişinin dans ederek katılması hedeflenen etkinliklere TEPAV da destek verdi.

TEPAV’da düzenlenen etkinlikte, Vakıf çalışanları biraraya gelerek, sadece Türkiye’de değil tüm dünyada kadınlara uygulanan şiddete duyarsız kalmadıklarını dans ederek gösterdi.

Kadına ve kız çocuklarına yönelik şiddete dikkat çekmeye çalışan V-Day hareketi, "One Billion Rising / Bir Milyar Ayaklanıyor" kampanyası kapsamında hareketin kuruluşunun 15. yıldönümü olan 14 Şubat 2013 günü kadınları küresel ayaklanmaya çağırdı. “Direnin, dans edin, ayaklanın!” mesajı veren hareketin çağrısı şöyle:

“Dünyada her üç kadından biri hayatında bir kere şiddet görüyor ya da tecavüze uğruyor. Bir milyar kadının haklarının ihlal edilmesi gaddarlıktır. Bir milyar kadının dans etmesi devrimdir."

 




Yazdır

« Tüm Haberler