logo tobb logo tobbetu

TEPAV Ticaret Çalışmaları Merkezi’nden Hizmet Sektörüne Bilgilendirme… TOBB’un evsahipliğinde yapılan toplantıya DTÖ ve Ekonomi Bakanlığı uzmanları da katıldı.
Haber resmi
21/02/2013 - Okunma sayısı: 2383

 

ANKARA - TEPAV Ticaret Çalışmaları Merkezi ile TOBB, 21 Şubat 2013 Perşembe günü Ankara’da Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) uzmanları ve Ekonomi Bakanlığı yetkililerinin katılımıyla “Hizmetler Ticaret Anlaşmaları Bilgilendirme Toplantısı” düzenledi. Toplantıya hizmet sektöründe faaliyet gösteren özel sektör, meslek örgütleri ile ticaret/sanayi oda ve borsaları yetkilileri ile STK temsilcileri katıldı..

TOBB’un evsahipliğinde yapılan toplantının açılışında konuşan Ekonomi Bakanlığı Anlaşmalar Genel Müdürü Hüsnü Dilemre, hizmet ticaretinin küresel ekonomi ve Türkiye açısından önemini vurguladı.

TEPAV Ticaret Çalışmaları Merkezi Direktörü Bozkurt Aran da hizmet ticaretine ilişkin veri ve istatistikler kadar önemli bir diğer meselenin özel sektörün bu konuda ne istediğini bilmesi ve konunun aktif bir takipçisi olması olduğunu vurguladı.

Açılışın ardından TEPAV Ticaret Çalışmaları Merkezi’nden Dr. Sait Akman “Hizmet Ticareti’ne Genel Giriş: Hizmet Arz Biçimleri, Hizmet Ticareti Örnekleri, Ticarete Konu Olan Hizmet Sektörleri” başlıklı bir sunum yaptı.

Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) Uzmanı Ruosi Zhang da "Hizmetler Ticareti'nin Serbestleştirilmesi: Ülkeler ve Sektörler" ve "Özel Sektör ve KOBİ'lerin Hizmet Ticareti'nde Yeri ve Tartışmalar" başlıklı sunumlar gerçekleştirdi.

Toplantı, Ekonomi Bakanlığı’ndan uzmanların Türkiye’nin ticareti anlaşmalarında hizmetlerin rolü, ülke pozisyonu, hizmet ticaret istatistikleri, OECD kısıtlayıcılık endeksi ve özel sektör ile iletişim için oluşturulacak Türkiye hizmet ticareti platformu konularındaki sunumlarıyla devam etti.

Yazdır

« Tüm Haberler