logo tobb logo tobbetu

1071 Kadın İş Hayatına Katılıyor! Projede kadınlara önce güçlendirme ardından da girişimcilik eğitimi verilecek.
Haber resmi
22/03/2013 - Okunma sayısı: 4080

 

ANKARA – TEPAV, TOBB ETÜ, KOSGEB ve Keçiören Belediyesi Toplumsal Gelişim Merkezi (TOGEM) ile işbirliğinde “1071 Kadın İş Hayatına Katılıyor” başlıklı projeyi hayata geçiriyor.

Proje, Ankaralı kadınların iş yaşamına katılımının artmasını, hakları konusunda farkındalık geliştirmelerini, toplumsal karar alma süreçlerinde daha aktif olmalarını ve böylelikle aile ile ülke ekonomisine katkıda bulunmalarını amaçlıyor.

Katılımcıların ulaşımı karşılanacak

Katılım 18 yaş üstü iş yeri sahibi olmayan ve kendi işini kurmak isteyen her kadına açık. Proje süresince katılımcıların yol ücretleri karşılanacak.  TOBB ETÜ’de verilecek eğitimler iki aşamadan oluşuyor:

12 saat sürecek olan eğitim “ön hazırlık eğitimi”, 1 hafta sürecek ve bu çerçevede kadınlara çalışma hayatında kadın, karar alma mekanizmalarına katılım/kadın örgütlenmesi, medeni haklar/yurttaşlık bilinci, kadına yönelik şiddet, toplumsal cinsiyet rolleri, iletişim ve farkındalık konuları anlatılacak.

Ardından geçilecek “girişimcilik eğitimleri”, KOSGEB tarafından öngörülen müfredat çerçevesinde gerçekleştirilecek. Bu çerçevede KOSGEB tarafından akredite edilmiş eğitmenlerce kadınlara haftada 12 saat olmak üzere, toplam 60 saatlik girişimcilik eğitimi verilecek.

Yol gösterici kadınlarla biraraya gelecekler

Projede ayrıca girişimcilik eğitimini tamamlayan kadınlar için girişimcilik konusunda yol gösterici olacak kadın girişimcilerin kendi deneyimlerini aktaracağı seminerler düzenlenecek. Seminerlerin ardından ise düzenlenecek törenle eğitimi başarıyla tamamlayan kadınlara sertifikaları verilecek.

Sayın Emine Erdoğan tarafından desteklenen projenin açılış töreni 26 Mart 2013 Salı günü TOBB ETÜ Sosyal Tesisler’de gerçekleştirilecek. Açılışta Emine Erdoğan da konuşma yapacak.

Yazdır

« Tüm Haberler