logo tobb logo tobbetu

Bilgi Yarışması Cep Telefonunda... TOBB ETÜ Garaj’da gerçekleştirilen Startup Weekend etkinliğinde akıllı cep telefonları üzerinden düzenlenen bilgi yarışması fikrine dayanan ‘Qualifire’ projesi birinci oldu
Haber resmi
09/04/2013 - Okunma sayısı: 2446

 

Girişimciliği teşvik etmek amacıyla düzenlenen Startup Weekend etkinliği Ankara'da ikinci defa TOBB-ETÜ Garaj'da yapıldı. Bilişim teknolojileri, web veya mobil tabanlı uygulamalara ilişkin iş fikirlerinin yarıştığı Startup Weekend etkinliğinde, 10 proje arasından sıyrılan ‘Qualifire’ projesi birinci oldu. ‘Bilen hayatta kalır’ sloganı ile ipi göğüsleyen  Qualifire; akıllı cep telefonları üzerinden, ardı ardına sorulan sorularla, elemeli şekilde düzenlenen bilgi yarışması fikrine dayanıyor.

Google ve Microsoft sponsorluğunda uluslararası girişimciliği teşvik etmek amacıyla 28 ülke ile aynı anda gerçekleştirilen Startup Weekend etkinliği, Ankara'da ikinci kez 5-7 Nisan 2013 tarihlerinde TOBB-ETÜ Garaj'da yapıldı. Etkinlikte girişimci adaylarının 20 iş fikri arasından açık oylamayla seçilen ilk 10 tanesi, takımlar oluşturarak fikirlerini örnek ürün aşamasına getirmeye çalıştı. Ekipler; TOBB ETÜ, Viveka ve TEPAV'ın oluşturduğu girişimcilik merkezi Garaj’da 54 saat boyunca aralıksız çalıştılar. Bu maraton bittiğinde girişimciler, proje sunumlarının ardından jüri tarafından puanlamaya tabi tutuldular.

Etkinlikte ikinci en iyi proje ise ‘Sevdiğin şarkıyı mekanda dinlet’ sloganıyla yarışan ‘Musbo.co’ oldu. Proje, akıllı telefonlar üzerinden, eğlence ve dinlenme mekanlarının bilgisayarındaki müzik listelerine girilebilmesine imkan yaratarak, kişinin sevdiği müziği mekandan dinletmesi esasına dayanıyor. Startup Weekend’te en iyi üçüncü proje ise ‘Voltrip’ oldu. Proje, akıllı telefonlar üzerinden girilen bir uygulama ile kısıtlı zamanda etkili vakit geçirmek için spor, sanat, manzara seyri, tarihi mekanların gezilmesi gibi konularda önerilerde bulunuyor.

Startup Weekend, Moğolistan'dan Güney Afrika'ya, İngiltere'den Brezilya'ya dünya çapında 70'in üzerinde ülkede düzenlenen ve 45 binin üzerinde girişimciye ulaşan kar amacı gütmeyen bir etkinlik. Bu yıl Türkiye'de İzmir, Eskişehir ve İstanbul`da gerçekleştirilen etkinliklerde 40 girişimci takım ortaya çıktı. Takımların bir kısmı hala aktif olarak projelerine devam ediyor.

 

Garaj'da yapılan ilk Startup Weekend'den hangi projeler çıkmıştı?

Etiketler: Girişimcilik, Garaj,

Yazdır

« Tüm Haberler