logo tobb logo tobbetu

ABD’li Eski Parlamenterlerden TEPAV’a Ziyaret… Çeşitli dönemlerde Kongre üyeliği yapmış isimlerden oluşan heyet, TEPAV uzmanları ile fikir alışverişinde bulundu.
Haber resmi
11/04/2013 - Okunma sayısı: 1589

 

ANKARA – ABD Eski Kongre Üyeleri Derneği ’nden (The United States Association of Former Members of Congress - FMC) bir heyet, Türkiye’ye çalışma ziyareti kapsamında 11 Nisan 2013 Perşembe günü TEPAV’ı ziyaret etti. Heyete Türkiye dış politikası, ekonomisi ve yeni anaya çalışmaları hakkında sunumlar yapıldı.

TEPAV’da düzenlenen toplantıda, heyete ilk olarak Dışişleri Bakanlığı Eski Müsteşarı ve TOBB Başkan Danışmanı Uğur Ziyal ile TEPAV ABD Merkezi Direktörü Dr. Bülent Alirıza’yla Türkiye-ABD ilişkileri üzerine görüş alışverişinde bulundu. Ziyal ve Alirıza, eski parlamenterlerin ağırlıkla Orta Doğu’ya ilişkin sorularını da yanıtladı. Ardından Türkiye ekonomisinin son yıllarda geçirdiği dönüşüm ve cari açık gibi güncel sorunları, TEPAV Ekonomi Politikaları Analisti Ozan Acar’ın sunumuyla heyetle paylaşıldı. Toplantıda TEPAV Yönetişim Çalışmaları Araştırmacısı Evren Aydoğan da TEPAV’ın sekretaryasında geçen yıl 12 ilde binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirilen Anayasa Platformu Vatandaş Toplantıları hakkında bilgi verdi.

ABD’li eski parlamenterler, bunun ardından TOBB ETÜ öğrencileri ve TEPAV araştırmacılarıyla biraraya geldi. Heyet üyeleri, çalışma alanlarına ilişkin sunumlardan sonra kendilerine çeşitli konularda yöneltilen soruları yanıtladı.

Yazdır

« Tüm Haberler