logo tobb logo tobbetu

TEPAV-Dünya Bankası Yatırım Ortamı Raporu Açıklandı Rapor'un kamuoyuna açıklandığı toplantıda Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TEPAV Direktörü Güven Sak ile Dünya Bankası Türkiye Direktörü Ulrich Zachau birer konuşma yaptı.
11/12/2007 - Okunma sayısı: 3230 İSTANBUL- Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) ile Dünya Bankası tarafından hazırlanan "Türkiye Yatırım Ortamı Değerlendirme Raporu" kamuoyuna açıklandı. Rapora ilişkin toplantı İstanbul'da yapıldı. Toplantıda Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TEPAV Direktörü Güven Sak ve Dünya Bankası Türkiye Direktörü Ulrich Zachau birer konuşma yaptılar.

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek konuşmasında 2008 yılında yatırım ortamının iyileştirilmesi için bir dizi tedbirin devreye gireceğini söyledi. 2007'nin reformlar anlamında kayıp yılı olduğu söylemine katılmadığını belirten Şimşek, "Sosyal güvenlik reformu konusunda adım atıyoruz. Eğer çok büyük bir aksilik olmazsa Aralık ayının son iki-üç gününde o da yasalaşmış olacak" dedi. Şimşek, bir süredir işgücü piyasası reformu üzerinde çalıştıklarını da kaydetti.

Toplantıya telekonferansla katılan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, 2002'den bu yana ortalama yüzde 7 hızla büyüme kaydedildiğini, bu performansın 2001 krizi sonrasında başlatılan makro ekonomik reformlar sayesinde gerçekleştirildiğini belirterek, "O reformlarla bugüne kadar geldik. Ama şimdi hepimiz büyüme sürecinde sıkıntı olduğunu hissediyoruz. Temponun düştüğünü hissediyoruz ve görüyoruz" diye konuştu. Hisarcıklıoğlu şunları söyledi: "Büyüme hızındaki çarpıcı yavaşlama, ne uluslararası gelişmelerle ne olağandışı olumsuz iklimin etkisiyle ne de tarımda yaşanan küçülmeyle izah edilebilir. Zira bunların dışındaki sanayi, yatırım, mal ve hizmet ihracatı gibi temel alanların hepsindeki büyüme oranlarında ciddi gerilemeler görülüyor. Bizce bunun temel nedeni, reform sürecinin devamında anlaşılması güç bir şekilde içine girdiğimiz rehavet ve atalettir." TEPAV Direktörü Güven Sak ise toplantıda "Yatırım Ortamı Değerlendirme Raporu: Türkiye'nin ikinci nesil reform gündeminin tasarımı" konulu bir sunuş yaptı.

 

Yazdır

« Tüm Haberler