logo tobb logo tobbetu

TEPAV FAPRI, TOBB Tarım Meclisi’yle Biraraya Geldi Toplantıda dünyadaki değişime bağlı olarak Türkiye için tüketici ve sanayi odaklı bir politikanın önemine vurgu yapıldı.
Haber resmi
15/02/2013 - Okunma sayısı: 1828

 

ANKARA - Sektörün gündemindeki konuları görüşmek üzere biraraya gelen TOBB Türkiye Tarım Meclisi’ne, TEPAV bünyesinde kurulan Gıda ve Tarım Politikaları Araştırma Enstitüsü (Food and Agricultural Policies Research Institute-FAPRI) ile ilgili bilgi verildi.

TOBB Birlik Merkezi’nde 15 Şubat 2013 Cuma günü yapılan toplantıda konuşan TEPAV FAPRI Direktörü Sibel Güven, dünyada tarımın önemi ile rolünün giderek arttığını,  değişim dinamiklerine ayak uydurmak için Türkiye’nin de politikalarını ona göre oluşturması gerektiğini söylerken; bunun için de tüketici ve sanayi odaklı bir politikanın önemine dikkat çekti.

Tarım Meclisi Başkan Yardımcısı Emre Aydın başkanlığında yapılan toplantıya Meclis üyeleri ve Güven’in yanı sıra Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Üretim ve Geliştirme Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Yüksel Küçükay, TEPAV’dan Necdet Budak ile Efşan Nas Özen ve İdil Özdoğan katıldı.​

Avrupa Birliği sürecinde yeni politikalara ihtiyaç olduğuna vurgu yapılan toplantıda, Türkiye’nin 2023 vizyonu çerçevesinde tarımın 14 milyar dolar olan ihracatını, 40-50 milyar dolar seviyesine çıkartması gerektiği ifade edildi.

Toplantıda ayrıca aynı zamanda PANKOBİRLİK Genel Müdür Yardımcısı olan TOBB Türkiye Tarım Meclisi Üyesi Taner Taşpınar ile PANKOBİRLİK APK Müdür Yardımcısı Cem Kaptan tarafından şeker pancarı ve geleceği hakkında bilgilendirme sunumu yapıldı.






Yazdır

« Tüm Haberler