logo tobb logo tobbetu

MIT Eski Rektörü Hockfield’den Temel Bilimler ve Patent Mesajı… TEPAV’da yapılan panelde inovasyon ve girişimcilik ekosisteminde üniversitelerin rolü konuşuldu.
Haber resmi
14/05/2013 - Okunma sayısı: 1702

ANKARA - TEPAV’da konuşan ABD’nin Türkiye Bilim Elçisi, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) Eski Rektörü ve Harvard Kennedy School Profesörü Susan Hockfield, Türkiye’de son yıllarda ilginin azaldığı temel bilimler ve TBMM’de yasal düzenlemesi görüşülmekte olan patent konularında önemli mesajlar verdi. Temel bilimler olmadan inovasyon ve girişimcilikte de ilerlemenin mümkün olmayacağını vurgulayan Eski MIT Rektörü, patent konusunda da mevcut fırsatların değerlendirilmesini önerdi.

TEPAV, 14 Mayıs 2013 Salı günü “İnovasyon ve Girişimcilik Ekosisteminde Üniversitelerin Rolü” başlıklı bir toplantı düzenledi. Profesör Susan Hockfield’in konuşmasıyla başlayan toplantı bir panelle devam etti. Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV) Genel Sekreteri Mete Çakmakçı’nın moderasyonunda yapılan panelde Hockfield’in yanı sıra Boston Üniversitesi, Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden Doç. Dr. Murat Alanyalı Pfizer Sağlık Politikası Koordinatörü Tuncay Teksöz ve General Electric Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Türkiye İletişim Sorumlusu İbrahim Gökçen birer konuşma yaptı. Panel akademi, kamu ve özel sektörden katılımcıların katkı ve sorularıyla devam etti.

 

Profesör Hockfield’ın toplantı için hazırladığı konuşma metnine ulaşmak için tıklayınız.

 


Yazdır

« Tüm Haberler