logo tobb logo tobbetu

Türkiye 100 Finalistleri ABD Yolcusu... Türkiye 100 programına başvuran şirketlerin katılımına açık olan ziyarette, ABD’de iş yapma ve ortaklıklar üzerine temaslar gerçekleştirilecek.
Haber resmi
12/06/2013 - Okunma sayısı: 2712

 

ANKARA – TEPAV’ın, TOBB öncülüğünde AllWorld Network ile yürüttüğü “Türkiye 100 Programı”na başvuran şirketlerin yöneticileri, 20-27 Haziran 2013 tarihleri arasında ABD’yi ziyaret edecek. Washington, Boston ve New York’u kapsayan etkinliklerle şirketlerin küresel ekonomik bağlantılarının kuvvetlendirilmesi amaçlanıyor.

Başarılı Türk şirketlerinin dünyayla olan bağlantılarını kuvvetlendirmeyi amaçlayan Türkiye 100 programı kapsamında Washington’da 20-21 Haziran tarihleri arasında yapılacak etkinlikler, ABD’nin önde gelen düşünce kuruluşlarının ve kamu kurumlarının katılımıyla gerçekleştirilecek. Bu etkinliklere katılan şirketler;

 

* Aspen Enstitüsü’nde ABD’li finans kuruluşlarının sunduğu finansman imkanlarından haberdar olma;

* Brookings Enstitüsü’nde Türkiye – ABD ekonomik ilişkileri paneline katılma;

* Türkiye’nin ABD Büyükelçiliği’nde Türkiye’nin hızlı büyüyen şirketleri için düzenlenen resepsiyonda bulunma;

* ABD Dışişleri Bakanlığı Ekonomik Büyümeden Sorumlu Bakan Yardımcısı Robert Hormats ile biraraya gelme şansını yakalayacak.

 

Programın 24-27 Haziran 2013 tarihlerinde gerçekleştirilecek Boston ayağında ise firmalar;

 

* Harvard Üniversitesi’nde dünyanın önde gelen profesörlerinin yer alacağı panellere katılacak;

* Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nde geliştirilen dünyayı değiştirecek yeni teknolojiler hakkında bilgi edinecek;

* Başarılarıyla ün yapmış Amerikalı girişimcilerden takım kurmanın inceliklerini ve şirketlerini büyütmenin yollarını öğrenecek;

* Afrika ve Orta Doğu ülkelerinden ve Pakistan’dan AllWorld şirketleriyle iş ilişkileri geliştirecek;

* New York’ta Credit Suisse’in ev sahipliğinde gerçekleştirilecek etkinlikte yatırımcılarla biraraya gelecek.

 

“Türkiye 100” yakında açıklanacak…

Program kapsamında halka açık olmayan ve hızla büyüyen şirketlerin yarışma için son başvurular geçen ay alınmıştı. Önümüzdeki günlerde de kazanan şirketler, diğer bir deyişle “Türkiye 100” kamuoyuna açıklanacak. Kazananlar 2010 ve 2012 yılları arasında satış gelirlerindeki büyüme performansına göre sıralanacak. Değerlendirme kriteri satış gelirlerinin ilgili dönemdeki büyüme ortalaması olarak belirlendi. Satışlarını en fazla arttıran 100 şirket belirlenerek, en hızlı büyüyen şirket birinciliğe hak kazanacak.


Program hakkında ayrıntılı bilgi ve katılım koşulları için tıklayınız.

Yazdır

« Tüm Haberler