logo tobb logo tobbetu

Garaj’dan Çıkan Mobil Uygulamalar Kullanıcıyla Buluşmaya Başladı Girişimcilik merkezi Garaj’da geliştirilen projelerin pek çoğu ürün haline gelerek, mobil uygulama marketinde yer almaya başladı.
Haber resmi
23/08/2013 - Okunma sayısı: 3282

ANKARA - TEPAV ve TOBB ETÜ tarafından Viveka ortaklığında hayata geçirilen Garaj’da geliştirilen projeler, kullanıcıyla buluşmaya başladı. Girişimcilik merkezinden destek alan genç girişimciler, birbiri ardına yeni ve yaratıcı mobil uygulamaları hayata geçiriyor. Bunlardan Bvrjuva, TiviACE ve Motivolog kullanımda iken Enforce, Parqr ve Impresent isimli uygulamalar da eylülde uygulama marketinde yerini alacak.

İlk ve tek mobil ürün keşif uygulaması

alt 1.520pxKullanıcılarına internetteki yüzlerce mağazadan günlük olarak seçilen lüks ürünleri sosyal medya ortamında tek adresten sunan Bvrjuva, “ilk ve tek mobil ürün keşif uygulaması” olarak adlandırılıyor. Editörler tarafından her gün onlarca alışveriş sitesi gezilerek uygulamaya yüklenen konsepte uygun ürünler kullanıcılar tarafından incelenebiliyor , satın alınabiliyor ya da sosyal medya üzerinden paylaşılabiliyor. Uygulamada kullanıcı arkadaşlarını takip ederek onların hangi ürünleri beğenip istediklerinden de haberdar olurken; kişiye özel hediye önerisi alabiliyor.

 

Kullanımda olan diğer uygulamalardan TiviACE restoran, kafe veya konferans ve seminer gibi etkinliklerdeki dijital ekran uygulamalarını özelleştirebilme imkanı sunarken; Motivolog, sağlık sorunu yaşayanların tecrübelerini paylaşmaları için kuruldu. Motivolog ile hastalar birbirilerinin tecrübelerini öğrenip sosyalleşirken aynı süreçten geçtiği hastaların durumlarına göre neler yaşayabileceklerini öngörebiliyor.

motivolog.520px

Yerel hizmetler vatandaşlarca oylanıyor

Yakın zamanda markette yerini alacak olan uygulamalardan Enforce ise yerel hizmetlerin, vatandaşlarca değerlendirilerek oylanmasına imkan veren bir uygulama.  Kullanıcıların gördükleri problemleri “çevre, altyapı, trafik ve engelli hakları ihlali”nden oluşan dört ana kategori altında bildirebildikleri uygulamaya, diğer kullanıcılar bu problemlere oy vererek veya yorum yaparak dahil olabiliyor.

parqrgaraj.520px 04Spor faaliyetlerinin kayıt altına alınabileceği bir mobil uygulama olan Parqr’da, kullanıcıların verileri grafik ve istatistikler halinde kaydedilip spor faaliyetleri üzerinden rekabet ortamı sağlanarak oyun konsepti olarak kullanıcılara sunuluyor.

Sahada çalışanlara kolaylık geliyor

Impresent ise, sahada çalışan satış veya tanıtım ekiplerinin ürün sunumlarını yapabildikleri, ziyaretlerini programlayarak takip edebildikleri ve müşterilerin/görüşülen kişilerin portföylerini saklayıp görüntüleyebildikleri bir mobil uygulama. Aynı zamanda sahada çalışanların anlık konumlarını merkezle paylaşarak, buradan ziyaretlerin ve görüşmelerin yönetilmesi, saha çalışanlarının denetlenmesi de sağlanıyor.

Yazdır

« Tüm Haberler