logo tobb logo tobbetu

GARAJ’daki “Google Geliştirici Festivali” Doldu Taştı Google Android platformu üzerine geliştirilebilecek mobil uygulamalar ve oyunlar üzerine yapılan seanslar en ilgi çeken bölümler oldu.
Haber resmi
03/11/2013 - Okunma sayısı: 1644

 

ANKARA - TEPAV ve TOBB ETÜ tarafından Viveka ortaklığında hayata geçirilen GARAJ, 3 Kasım 2013 Pazar günü “Google Geliştirici Festivali (Google Developer Festival)”ne evsahipliği yaptı. “DevFest” olarak da adlandırılan etkinliğe, Google platformunda yazılım geliştiren yaklaşık 400 girişimci ve yazılımcı katıldı.

DevFestler, Google tarafından yazılım geliştiricilerini biraraya getirmek üzere düzenlenirken, 2011 yılından itibaren organizasyonu Google platformunu kullanan yazılımcıların oluşturduğu GDG (Google Developer Groups)’lere bırakıldı. Festivalin sonuncusu dünyanın pek çok kentiyle birlikte aynı anda Ankara’da, GARAJ etkinliği olarak TEPAV’da gerçekleştirildi.

Festivalde, Google’ın geliştirme platformları, bu platformların doğru ve verimli kullanımı konusunda girişimciler ile geliştiricilere uygulama eğitimleri verildi. Aynı zamanda Google’ın bulut bilişim teknolojisi ve yaklaşımı, uygulama mağazalarının daha iyi kullanımı sağlayacak eğitimler, Google Harita uygulamalarıyla yapılacak geliştirmeler ve büyük veri akışının  doğru yönetilmesine yönelik sunumlar yapıldı. Farklı konularda uzman 13 eğitmenin katıldığı festivalin en çok ilgi çeken bölümleri ise, Google Android platformu üzerine geliştirilebilecek mobil uygulamalar ve oyunlar üzerine yapılan seanslar oldu.

Festival hakkında daha fazla bilgi için tıklayınız.

Yazdır

« Tüm Haberler