logo tobb logo tobbetu

TEPAV AB Direktörü Eralp, Türkiye’nin AB Komşuluk Politikası İçin Potansiyelini Vurguladı Nilgün Arısan Eralp, “Avrupa’nın Geleceğine Bakış (Europe with a View to the Future)” konulu konferansta konuştu.
Haber resmi
08/11/2013 - Okunma sayısı: 2261

 

GDANSK - TEPAV Avrupa Birliği (AB) Enstitüsü Direktörü Nilgün Arısan Eralp, 8 Kasım 2013 Cuma günü European Solidarity Center’in Polonya’nın Gdansk şehrinde düzenlediği “Avrupa’nın Geleceğine Bakış (Europe with a View to the Future)” konulu konferansta konuştu.

Konferansın ikinci gününde düzenlenen “AB’nin Güney ve Doğu Komşuluk Politikasında İdealizm ve Realizm (Idealism and realism in EU Neighbourhood policy in the South and the East)” başlıklı panelde konuşan Arısan Eralp, özellikle güney bölgesinde bu politikanın etkinliğini artırmak için Türkiye’yle de ortaklığın potansiyel getirilerinden bahsedildiğini belirtti. Nilgün Arısan Eralp, şöyle devam etti:

“Böyle bir politika idealist bir durumu da ortaya koyabilir. Bununla birlikte Türkiye’nin içerideki politik reform sürecinin yavaşlaması,  ekonomik performansının istikrarsızlaşması ve bölgede yeni algılanma şeklinden kaynaklanan kırılganlığı da artmakta…”

 

Eralp’in konuşmasının tam metnine aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Haberle ilgili dosyalar

Nilgun Arisan Eralp in Konusmasi

Yazdır

« Tüm Haberler