logo tobb logo tobbetu

Suriye Başbakan Yardımcısı Dardari TEPAV'da TEPAV, Suriye ve Türkiye arasındaki ekonomik ilişkileri ele alan bir toplantı düzenledi.
03/01/2008 - Okunma sayısı: 1861 Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV), 3 Ocak 2008 tarihinde, Suriye Başbakan Yardımcısı Abdullah Dardari ve beraberindeki Suriye Ulaştırma Bakanı, Petrol ve Madeni Kaynaklar Bakanı, Sanayi Bakan Yardımcısı, Tarım Bakan Yardımcısı, Dışişleri Bakan Yardımcısı ve daha pekçok üst düzey görevliden oluşan bir heyetin katılımıyla, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkileri ele alan bir toplantı düzenledi.

Toplantıda TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç Dr. Abdullatif Şener açılış konuşmasını yaptı. Açılış konuşmasının sonrasında, Suriye Başbakan Yardımcısı Abdullah Dardari, iki ülke ilişkileri, Suriye'deki iktisadi gelişim, yabancı yatırımcıların çekilebilmesi için yapılan reformlar ve gelecekte yapılması planlananlara ilişkin bir sunum gerçekleştirdi. Dardari'nin sonrasında ise TEPAV- EPRI Direktörü Prof. Dr. Fatih Özatay, Türkiye'deki iktisadi durum, 1980'lerden beri süregelen değişim süreci ve ikili iktisadi ilişkileri konu alan bir sunum gerçekleştirdi.

Toplantının en son bölümünde iyi niyetler dile getirildi ve ortak iktisadi projelerin neler olabileceği ve gelecekte ortak atılması planlanan adımlar üzerine görüş alışverişinde bulunuldu.

 

Etiketler: Orta Doğu,

Yazdır

« Tüm Haberler