logo tobb logo tobbetu

İnternetin Mucidi ile İnternetin Geleceği Tartışıldı Big Tent etkinliğine TEPAV Analisti Ussal Şahbaz da konuşmacı olarak katıldı ve internetin girişimcilik boyutuna ilişkin değerlendirmeler yaptı.
Haber resmi
05/11/2013 - Okunma sayısı: 1805

ANKARA - İnternet’in geleceği “internetin mucidi” olarak adlandırılan Google Kıdemli Başkan Yardımcısı Dr. Vinton Grey Cerf’in evsahipliğinde 5 Kasım 2013 Salı günü Ankara Cer Modern’de düzenlenen “Big Tent Toplantısı”nda tartışıldı.

Türkiye’de ikinci kez yapılan toplantıda TEPAV Analisti ve Google İnternet Politikaları Çalışma Grubu Direktörü Ussal Şahbaz da konuştu.

Ana teması “internet devriminin sağlamış olduğu inovasyon ve girişimciliğin ülke ekonomilerine  sağlamış olduğu katkılar” olan etkinlikte, açılış konuşmasını Bilgi ve Teknoloji İletişim Kurumu Başkanı Tayfun Acarer yaptı. Ardından “İnovasyonun Ekonomiye Etkisi” isimli panelde TEPAV Analisti Ussal Şahbaz, Bilkent Cyberpark Genel Müdürü Canan Çakmakçı, Pozitron Kurucusu ve Melek Yatırımcı Fatih İşbecer ile Markafoni Yönetim Kurulu Başkanı Sina Afra konuşmacı olarak yer aldı. Şahbaz panelde, Türkiye’de büyük çoğunluğun interneti üretim faaliyetlerinden çok tüketim ve haberleşme faaliyetleri için kullandığını belirtti. Şahbaz, bu bağlamda girişimci ve KOBİ’lerin interneti etkin bir şekilde kullanabilmesine yönelik fiziki altyapının bir an önce oluşturulması gerektiğini vurguladı.

Panelin ardından Google Kıdemli Başkan Yardımcısı Dr. Vinton Cerf ile “Dijital Çağda Nasıl bir Gelecek Bizi Bekliyor?” konulu söyleşi Webrazzi’nin Kurucusu Arda Kutsal tarafından gerçekleştirildi.

 

 

 

 

 

 

Etiketler: Girişimcilik, Teknoloji,

Yazdır

« Tüm Haberler