logo tobb logo tobbetu

Farklı Anadillerin Olduğu Toplumlarda Eğitimde Fırsat Eşitliği… Toplantıda TEPAV Araştırmacısı Ali Sökmen de “Anadilde Eğitim ve Başarı Üzerine Etkileri: Almanya Örneği” başlıklı bir sunum yaptı.
Haber resmi
04/12/2013 - Okunma sayısı: 1991

 

ANKARA - TEPAV, 4 Aralık Çarşamba günü “Farklı Anadillerin Olduğu Toplumlarda Eğitimde Fırsat Eşitliği" başlıklı bir toplantı düzenledi.

TEPAV Direktörü Güven Sak’ın açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda TOBB-ETÜ Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç. Dr. İbrahim Bayar “Anayasa’da Dil Eğitimi Nasıl Düzenlenmiş, Yasalar ve İçtihat Bize Ne Söylüyor?”, TEPAV Araştırmacısı Ali Sökmen “Anadilde Eğitim ve Başarı Üzerine Etkileri: Almanya Örneği”,  Diyarbakır Siyasal ve Sosyal Araştırmalar Enstitüsü (DİSA) Anadili ve Eğitimde Çok Dillilik Programı Danışmanı M. Şerif Derince “Kürtçe Dil Eğitimi ve Model Önerileri”, Eğitim Reformu Girişim (ERG) Savunu ve Eğitim Koordinatörü Işık Tüzün “Çok Dilli Eğitim Modelleri” ve Özel Yeşilköy Ermeni İlköğretim Okulu Kurucusu Garo Paylan “Azınlık Okulları Nasıl Bir Eğitim Modeline Sahip ve Sorun Alanları Nelerdir?” başlıklı birer sunum yaptı.

Sunum ve tartışmaların ardından toplantı sona erdi.

Yazdır

« Tüm Haberler