logo tobb logo tobbetu

Makine Sektöründe Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Projesi… Kayseri  ihtiyaç analizi aşamasının kapanış toplantısı 4 Nisan 2014’te Kayseri Sanayi Odası’nda gerçekleştirildi.
Haber resmi
04/04/2014 - Okunma sayısı: 1830

KAYSERİ- Danışmanlığını TEPAV’ın yürüttüğü Makine Sektöründe Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Projesi’nin Kayseri  ihtiyaç analizi aşamasının kapanış toplantısı 4 Nisan 2014’te Kayseri Sanayi Odası’nda gerçekleştirildi.

TEPAV Proje Yöneticisi Ozan Acar toplantıda yaptığı konuşmada,  Kayseri’den 15 makine üreticisinin daha rekabetçi olmak için ihtiyaçlarının belirlendiği açıklayarak, hazırlanan çalışmanın sonuçlarını aktardı. Kayseri’nin sosyoekonomik değerlendirmesini yaparak sözlerine başlayan Acar, TR-72 Bölgesi’nin, Türkiye’deki toplam katma değer içindeki ve sanayi sektörünün bölgedeki toplam üretim içindeki payının yükselme potansiyeline dikkat çekti. Acar, bu potansiyeli değerlendirmek için bölgedeki sanayi işletmelerinin rekabet gücündeki kısıtlarının aşılması gerektiğini belirterek, Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Hakkında Tebliğ (UR-GE)’deki desteklerin projede yer alan firmaların rekabet gücü kısıtlarının ortadan kaldırılmasına katkı sunmak için tasarlandığını belirtti. Firmaların Ar-Ge ve inovasyon, tedarik, üretim ve satış/pazarlama ve servis faaliyetlerindeki eksikliklere dikkat çeken Acar, Kayseri Sanayi Odası öncülüğünde, UR-GE kapsamında düzenlenecek eğitim, danışmanlık ve yurtdışı pazarlama faaliyetleri ile söz konusu eksikliklerin giderilmesine önemli katkılar sunulabileceğini belirtti.

Konuşmaların ardından ihtiyaç analizinde altı çizilen eksikliklerin giderilmesi için önümüzdeki 3 yıl boyunca gerçekleştirilecek faaliyetler planlandı. Firmalarda kurumsallaşma, süreç yönetimi, dış ticaret ve markalaşma konularında eğitim hizmetleri alınmasına karar verildi. Süreç iyileştirme ve pazar araştırması yapılmasına yönelik bir danışmanlık hizmeti alınması kararlaştırıldı. Belirlenen hedef ülkelere ile ortak fuar katılımlarının gerçekleştirilmesi ve gerekli tanıtım materyallerinin hazırlanması önümüzdeki dönemde yapılacak pazar faaliyetleri arasında yer aldı.

Proje

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Türk makine sektörünün küresel pazarlarda daha rekabetçi bir konuma kavuşması için Makine Sektöründe Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Projesi’ni gerçekleştiriyor. Yaklaşık 200 makine üreticisinin daha rekabetçi olmak için nelere ihtiyaçları olduğunu tespit etmek amacıyla gerçekleştirilen proje,  Ekonomi Bakanlığı’nın Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Hakkında Tebliğ’i (UR-GE) kapsamında destekleniyor. Projenin gerçekleştirildiği Adana, Ankara, Bursa, Denizli, Eskişehir, Gaziantep, Gebze, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya ve Tekirdağ’daki sanayi veya sanayi ve ticaret odaları projede yararlanıcı kuruluşlar olarak yer alıyor. Projenin danışmanlığını TEPAV yürütüyor.

Yazdır

« Tüm Haberler