logo tobb logo tobbetu

Kamu ve Belediye Hizmetlerinin Yerel Seçime Etkisi Değerlendirme Notu / Hasan Çağlayan Dündar
Haber resmi
06/05/2014 - Okunma sayısı: 2559 "TÜİK, Nisan ayı ortalarında “Yaşam Memnuniyeti Araştırması”nın 2013 yılı sonuçlarını yayımladı. Yaşam Memnuniyeti Araştırması, 2013 yılında ilk defa il bazında yapıldı. Araştırmada, mutluluk verilerinin yanında kamu ve belediye hizmetlerinden memnuniyet ve toplumun AB’ye bakış açısına da yer verildi. Araştırma kapsamında, Türkiye genelinde yaklaşık 126 bin haneye gidilerek, 18 ve daha yukarı yaştaki 196 bin birey ile yüz yüze görüşmeler yapıldı.

TEPAV önceki yıllarda Manisa, Adana, Antalya, Kocaeli, Malatya, Mardin ve Trabzon’da mahallelerden oluşan bölgeler bazında kamu ve belediye hizmetlerinden memnuniyeti ölçen vatandaş karnesi çalışmaları yaptı. Ancak 81 ilin aynı anda araştırıldığı, aynı zamanda illerde kamu ve belediye hizmetlerinin performanslarının ölçüldüğü için TÜİK’in Yaşam Memnuniyeti araştırmasının önemli araştırmalardan biri olduğunu ortadadır.

Yaşam memnuniyeti araştırması kapsamında kamu hizmetleri memnuniyet 6 değişken ile belediye hizmetlerinden memnuniyet ise 10 değişken ile değerlendirildi. Bu notun amacı, yaşam memnuniyeti araştırması sonuçlarının yerel seçimlere etkisini ortaya çıkarmaktır..."

Yazdır

« Tüm Haberler