logo tobb logo tobbetu

Türkiye'nin Dış Ticaretinin Gelecek 10 Yılı Tartışıldı TEPAV ve DEİK tarafından düzenlenen "Gelecek 10 Yılda Türkiye İçin Dış Ticaret ve Yatırım Stratejisi" konulu arama konferansı Antalya'da yapıldı.
11/02/2008 - Okunma sayısı: 2387 Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) ve Dış Ekonomik İlişkiler Konseyi (DEİK) tarafından düzenlenen "Gelecek 10 Yılda Türkiye İçin Dış Ticaret ve Yatırım Stratejisi" konulu arama konferansı 9-10 Şubat 2008 tarihleri arasında Antalya'da yapıldı.

TOBB-ETÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Direktörü Prof. Dr. Serdar Sayan'ın başkanlığını yaptığı konferansa DEİK Direktörü Ufuk Yılmaz, Dış Ticaret Müsteşar Yardımcısı Abdullah Köten, Prof.Dr. Alan Deardorff, TEPAV Ekonomi Politikaları Araştırma Enstitüsü Direktörü Prof. Dr. Fatih Özatay, Büyükelçi Bozkurt Aran, Prof. Dr. Taner Berksoy, Prof. Dr. Kemal Kirişçi, Dünya Ticaret Örgütü'nden Dr. Zdenek Drabek, TEPAV Uzmanı Esen Çağlar, Prof. Dr. Refik Erzan, Prof. Dr. Lerzan Özkale, Prof. Dr. Seyfettin Gürsel, Prof. Dr. Ian Wooton ve Dünya Bankası Ticaret Politikası Araştırma Grubu Eski Direktörü Dr. Michael Finger konuşmacı olarak katıldı.

Toplantının ilk günkü oturumlarında küresel ekonomideki gelişmeler ve ticaret sisteminin geleceği, dış politika ve dış ekonomik ilişkiler etkileşimi, dünya ticaret sistemi ve Türkiye konulu sunumlar yapıldı. Bunlara ek olarak dış ticaret ve doğrudan yatırım konularını orta ve uzun vadeli beklentiler ışığında analiz eden bir "SWOT" çalışması gerçekleştirildi. Bir sonraki günde ise katılımcılar Türkiye'nin önümüzdeki dönemde dış ticaret ve yatırım stratejisinin nasıl şekillenmesi gerektiği ve kamu kurumları ile iş dünyası örgütlerinin bu süreçteki rolleri ve atmaları gereken adımlar konularında ortak akıl yaratmaya yönelik grup çalışmaları yaptılar.

Arama konferansı, toplantı sonuçlarını içerecek raporun çerçevesinin çizilmesi amacıyla yapılan genel değerlendirmeyle birlikte sona erdi.

Yazdır

« Tüm Haberler