logo tobb logo tobbetu

TEPAV Direktörü Sak: “Beceriler Değişiyor, Türkiye’nin Eğitim Sistemi Kaskatı Duruyor” TÜSİAD’ın düzenlediği toplantıda konuşan Sak “Okullarda garip şeyler oluyor” başlıklı bir sunum yaptı.
Haber resmi
08/05/2014 - Okunma sayısı: 1695

İSTANBUL- TEPAV Direktörü Güven Sak,  20 yıl sonra dünyada bugün bildiğimiz mesleklerin önemli bir bölümü olmayacağına dikkat çekerek, “Beceriler değişiyor, Türkiye’nin eğitim sistemi kaskatı duruyor” dedi.

TÜSİAD’ın düzenlediği “PISA 2012 Sonuçları: Yaratıcı Problem Çözme Becerileri Başlıklı OECD Raporunun Türkiye Lansmanı” 8 Mayıs 2014 tarihinde İstanbul’da yapıldı. Toplantı çerçevesinde düzenlenen panele katılan TEPAV Direktörü Güven Sak, “Okullarda garip şeyler oluyor” başlıklı bir sunum yaptı. Dünyanın hızla değiştiğine dikkat çeken Sak, eğitim sisteminin bu değişime ayak uydurmasının çağın temel meselesi olduğunu söyledi. Sak, Türkiye’nin eğitim sisteminin merkeziyetçi ve fazlasıyla katı olduğunu ifade ederek, “Esnek bir sistemi tasarlamak ve uygulamak, son derece zordur, daha fazla organizasyon kabiliyeti, daha iyi kurumlar gerektirir” dedi.

TEPAV Direktörü Sak, “Nicelikle uğraşmak yerine niteliğe de bakılmalı”, “Göçmen politikası değiştirilmeli” ve “Bu ders yapma modeli elden geçirilmeli” önerilerinde bulundu.

Haberle ilgili dosyalar

Guven Sak in Sunumu

Etiketler: Eğitim, Eğitim Reformu,

Yazdır

« Tüm Haberler