logo tobb logo tobbetu

Paskalya Bayramı TEPAV Rusya Merkezi’nde de Kutlandı Katılımcılar arasında düzenlenen “Raskras’ Yaytso”  yarışmasıyla Rus kültürüne ait gelenekler ve değerler tanıtıldı
Haber resmi
21/04/2014 - Okunma sayısı: 1326 ANKARA – Paskalya Bayramı TEPAV Rusya Merkezi’nde 21 Nisan tarihinde düzenlenen bir etkinlikle kutlandı.

Merkez’in düzenlediği Rusça Kursu öğrencilerinin katıldığı etkinlikte, TOBB ETÜ Okutmanı Svetlana Stomatova, Paskalya’nın Rus halkı için önemini anlattı ve en önemli Paskalya lezzeti olan “Kuliç” konuklarla paylaşıldı. Etkinlik kapsamında ayrıca Rusça’da yumurtaların boyanması anlamına gelen “Raskras’ Yaytso”  yarışması düzenlendi.

Paskalya Bayramı

Paskalya Bayramı, Ortodokslukta kökleri yüzyıllara uzanan çok sayıda gelenek ve törenden biridir. Baharda doğanın yenilenmesini, hayatın kutlanmasını, iyiliğin kötülüğe karşı kazandığı zaferi simgeleyen Paskalya Ruslar için de özel bir anlam taşımaktadır. Geleneklere göre paskalya günlerinde boyalı yumurtalar hediye edilir. Paskalya yumurtası hediyesi üç kere tekrarlanan öpüşme, sağlık ve refah dilekleri ile verilir.

Etiketler: TEPAV Rusya Merkezi,

Yazdır

« Tüm Haberler