logo tobb logo tobbetu

Türk Girişimciler Startup Weekend Ermenistan’a katılıyor TEPAV, Türkiye-Ermenistan Girişimcilik Programı kapsamında düzenlenecek  Startup Weekend etkinliğine bir grup  girişimci ve yatırımcı götürecek
Haber resmi
28/08/2014 - Okunma sayısı: 4724

ANKARA - TEPAV,  7-9 Kasım 2014 tarihlerinde yapılacak Startup Weekend Ermenistan’a bir grup girişimci ve yatırımcı götürecek. Girişimcilerden 10’unun giderleri program bütçesinden karşılanacak.

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve TEPAV’ın da çalıştığı Ermenistan-Türkiye Normalleşme Süreci Destek Programı kapsamında, iki ülkeden girişimcilerin sınır ötesi işbirliği ağları kurmalarını teşvik etmek için çalışmalar devam ediyor. Bu çerçevede, Ermenistan’da PJC (Public Journalism Club) ortaklığıyla gerçekleştirilecek Startup Weekend Ermenistan’a Türkiye’den girişimciler için ücretsiz katılma olanağı sağlandı. Türkiye’den 10 girişimcinin yol, konaklama vb. masrafları program kapsamında karşılanacak.

Bu olanaktan yararlanmak isteyen girişicilerin, katılımcılar ile anlaşabilecek düzeyde İngilizce bilmeleri ve yazılım, tasarım, ürün geliştirme konularında çalışmaları gerekiyor.

Başvuru süresi 3 Ekim 2014’de sona erecek. Başvuru http://form.jotformeu.com/form/42183382445354 adresinde yer alan form doldurularak yapılabilecek.

Etkinliğe Türkiye’den ve Ermenistan’dan melek yatırımcı, akademisyen, startup kurucuları, mentörler, uzman program yöneticileri ve girişimciler katılacak.

Startup Weekend

Global Startup Weekend dünyaca tanınan 54 saat süren ürün geliştirme maratonu. Etkinlik kapsamında katılımcılar fikirlerini tüm katılımcılarla paylaşıyorlar. Elemeleri geçerlerse ekip kurup bir hafta sonu boyunca prototip geliştiriyorlar. Etkinliğin sonunda yatırımcılardan ve teknoloji düşünce liderlerinden oluşan jüri ekibi en iyi takımını seçiyor.

Organizasyonlar kapsamında girişimci ve girişimci adayları iş modeli, etkili sunum hazırlama, tasarım, yazılım vb. konulardaki eğitimler ile kendilerini geliştirip, fikirlerinin gerçeğe dönüştürme, diğer girişimcilerle fikir alışverişi yapma olanağı buluyorlar.

Yazdır

« Tüm Haberler