logo tobb logo tobbetu

Akademik Danışmanlar İstişare Toplantıları'nın İkincisi Tamamlandı Program kapsamında akademik danışmanlara Türkiye ve dünya ekonomisi, Türk dış politikası, bölgesel rekabet gündemi gibi konularda sunumlar yapıldı.
Haber resmi
28/08/2014 - Okunma sayısı: 2281

ANKARA -  ‘81 İl’e Akademik Danışman Projesi’ kapsamında gerçekleştirilen istişare programının ikincisi 27 ilden akademik danışmanların katılımıyla 24-27 Ağustos 2014 tarihleri arasında TEPAV’da yapıldı. Program kapsamında akademik danışmanlara TOBB’un kurumsal yapısı ve faaliyetleri ile TEPAV’ın çalışmaları anlatıldı. Türkiye ve dünya ekonomisi, Türk dış politikası, bölgesel rekabet gündemi gibi konularda sunumlar yapıldı.

Programın son oturumunda konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu “Sizler Odalar Birliği ile yerel arasında bir köprü olacaksınız. Onun için daha fazla iletişim içerisinde olmamız lazım. Bu bizim için de yeni bir alışkanlık olacak. Eğer bir aksilik görürseniz bizi ararken rahatsız eder miyiz diye düşünmeyin. Bizi rahatsız edin. Biz bundan memnun oluruz.” dedi. Hisarcıklıoğlu, akademik danışmanlarla görüş alışverişinde bulunmak için altı ayda bir toplantılar yapmayı planladıklarını ifade ederek “Bizim sizlerin aklına, vizyonuna ihtiyacımız var.” şeklinde konuştu. Hisarcıklıoğlu, daha sonra akademik danışmanlara TOBB rozeti taktı.

81 İle Akademik Danışman Projesi

TOBB, hem üniversite-iş dünyası işbirliğini geliştirmek hem de yerel strateji geliştirme ve veri üretme kapasitesinin inşası amacıyla 81 ildeki 365 oda ve borsaya akademik danışman atadı. Akademik danışmanlar ile odaların ve borsaların kurumsal yapıları güçlendirilecek, odalar ve borsalar politika diyalogu süreçlerinde daha aktif olabilecekler. Program TEPAV tarafından koordine ediliyor.

Akademik Danışmanlar TEPAV tarafından belirlenen kıstaslar çerçevesinde illerdeki tüm oda ve borsaların mutabakatı ile seçiliyor. Danışman adaylarında İktisat/Ekonomi, İşletme, İstatistik, Maliye, Ekonometri, Siyaset Bilimi/Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler ve Endüstri Mühendisliği alanlarından birinde lisans/yüksek lisans/doktora derecesine sahip olma, ildeki üniversitelerde akademisyen (Yardımcı Doçent, Doçent, Profesör) olarak çalışma ve iyi derecede İngilizce bilme gibi koşullar aranıyor.

Akademik Danışmanların görev çerçevesi ise şöyle belirlendi:

-       Kanun tasarılarına ve hukuki düzenlemelere yönelik görüş sunmak

-       Dünya ve bölgedeki gelişmeleri iyi takip etmek, Oda-Borsa başkanlarını bilgilendirmek

-       Ekonomik verilerle oda-borsa başkanlarını bilgilendirmek

-       İlin kalkınma önceliklerinin ve özel sektörün sorunlarının belirlenmesini sağlamak

-       Saha çalışmalarına, veri toplamaya katkı sağlamak

-       Ekonomik ve sosyal araştırmalar yapmak, projeler geliştirmek

İlki 29 ilden akademik danışmanların katılımıyla 15-18 Haziran 2014 tarihleri arasında yapılan istişare programı, üçüncü ve son grupla tekrarlanacak.

Etiketler: Odalar,

Yazdır

« Tüm Haberler