logo tobb logo tobbetu

TEPAV: “Türkiye E-İhracatta Bir Başarı Hikâyesi Olabilir.” TEPAV’ın PayPal desteğiyle hazırladığı “Türkiye’de E-ihracat: Fırsatlar ve Sorunlar” araştırması İstanbul’da düzenlenen bir toplantıda açıklandı
Haber resmi
24/10/2014 - Okunma sayısı: 3125

İSTANBUL -  TEPAV tarafından PayPal desteğiyle hazırlanan ve Türkiye’nin e-ihracat alanındaki potansiyelini ortaya koyan “Türkiye’de E-ihracat: Fırsatlar ve Sorunlar” araştırması 24 Ekim 2014 Cuma günü İstanbul’da düzenlenen basın toplantısıyla duyuruldu. Araştırma, şirketlerin kapasitelerinin güçlendirilmesi ve e-ihracat sürecinde karşılaştıkları engellerin kaldırılması halinde Türkiye’nin e-ihracatta bir başarı hikayesi olabileceğine dikkat çekiyor.

TEPAV Direktörler Kurulu Üyesi Durmuş Yılmaz, PayPal EMEA Bölgesi Kıdemli Başkan Yardımcısı Rupert Keeley, ve PayPal Türkiye ve MENA Bölgesi Direktörü Kıvanç Onan’ın da katıldığı basın toplantısında yaptığı konuşmada ihracatın önümüzdeki dönemde Türkiye’nin ekonomik büyümesinde en önemli bileşenlerden biri olacağını kaydederken, e-ihracatın önündeki engellere dikkat çekti.

Yasal ve fiziki altyapı, ödeme sistemleri, gümrük mevzuatı ve lojistik sistemlerinin şirketten tüketiciye değil, şirketten şirkete ihracata yönelik düzenlenmiş olması gibi sorunların çözülmesi gerektiğini vurgulayan Yılmaz “E-ihracatın sürdürülebilir bir büyüme sergileyebilmesi için önündeki engelleri kaldırmaya niyetli bir devlet iradesi ve kamu ile özel sektör arasındaki diyalog kanallarının açık tutulması gerekmektedir. TEPAV olarak bu konudaki diyalogu güçlendirmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Yazdır

« Tüm Haberler