logo tobb logo tobbetu

Uluslararası Kriz Grubu’nun Barış Süreci Raporu Tanıtıldı Rapor, barış sürecinin sonuca ulaşmasına yönelik çeşitli önerilerde bulunuyor.
Haber resmi
18/11/2014 - Okunma sayısı: 2179

ANKARA – Uluslararası Kriz Grubu Türkiye/Kıbrıs Program Direktörü Hugh Pope, Grup’un son Türkiye raporunu TEPAV’da sundu. “Türkiye ve PKK: Barış Sürecini Kurtarmak” başlıklı rapor barış sürecindeki mevcut durumu irdelerken, sürecin başarıya ulaştırılması için taraflara çeşitli önerilerde bulunuyor.

İki tarafta da güçlü liderlerin süreci ileriye taşıdığını belirten rapor, PKK’nın olumlu yönde değiştiğini bunun da Türkiye’nin batısında Kürt algısının olumlu yansıdığını ifade ediyor. Rapor, tarafların zaman kazanmaya yönelik adımlar atmasının ve reformların göz ardı edilmesinin elde edilen kazanımları ortadan kaldırabileceğine dikkat çekiyor.

Rapor, Türkiye Hükümeti’ne seçim barajı, Anayasa reformu, ana dilde eğitim, terörle mücadele kanunu ve yerinden yönetim konusundaki taleplerin karşılanmasını, süreci kamuoyuna daha iyi anlatmasını ve müzakerelere izin vermesini öneriyor.

Raporda PKK ve Kürt ulusal hareketine ise ateşkesin sürdürülmesi ve her tür şiddet eylemlerine son verilmesi, barışçıl bir kamuoyu oluşturulması, taleplerin açıkça belirtilmesi ve “öz savunma birlikleri” gibi taleplerden vazgeçilmesi önerilerinde bulunuyor.

 

“Türkiye ve PKK: Barış Sürecini Kurtarmak” başlıklı rapora erişmek için tıklayınız.

Yazdır

« Tüm Haberler